Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

Végre felkészül a vakcinaversenyre az Európai Unió

Egyre növekednek az Európai Unió vakcinakészletei, azonban a lakosság védőoltásokkal szembeni bizonytalansága és az egyes országok egészségügyének kimerülése óriási problémát okozhat.

...svg content...Eger, 2021. február 23. Dósáné Fekete Márta, Heves megyei tisztifõorvos-helyettes a Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartalmazó fecskendõt mutatja a Heves Megyei Kormányhivatal épületében Egerben 2021. február 23-án. Ezen a napon megkezdõdött a kínai vakcinák kiszállítása a kormányhivatalokhoz. MTI/Komka Péter
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Közel egy hónapja, hogy az Európai Unió az oltási program helyrerázásnak érdekében kétségbeesett próbálkozásként a vakcinaexport korlátozásáról döntött, mostanra vált végre fényesebbé a helyzet.

A Bloomberg értesülései szerint egy szakértői jelentés arról beszél, hogy az így felhalmozott Pfizer-BioNTech és Moderna oltóanyagok segítségével talán lehetséges a 27 tagú egyesülés 450 milliós lakosságának háromnegyedének beoltása augusztus végéig. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság oltási adataihoz képest rettenetes lemaradásban van az Unió, hiszen míg az USA 100 emberből 20-at, a britek 100-ból 27-et már beoltottak, addig az EU-nál ez szám csak 6.

Míg az egészségügyi hatóságok szerint a 75%-os oltottsági arány sem biztos, hogy elegendő a járvány megállításához az újabb és újabb koronavírus-variánsok miatt, a legnagyobb kihívást mégis a közvélemény oltóanyagokkal szembeni kétségei és a logisztikai akadályok jelentik.  

Bulgáriában, ahol a lakosság széles körben bizonytalan a vakcinával szemben, az egyik kórház arról tett jelentést, hogy a megszervezett időpontokra csak a jogosultak harmada ment et. Németországban, Franciaországban és Olaszországban az egészségügyi dolgozók arról számoltak be, hogy egyre növekszik az AstraZeneca oltóanyagával szembeni elutasító hozzáállás. 

Mindeközben újra növekvő tendenciát mutat a kontinensen az új napi esetek száma. Angela Merkel, Németország kancellárja tegnap a harmadik hullám érkezéséről figyelmeztette az ország lakosságát, míg a cseh egészségügy a teljes végkimerülés végére sodródott.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.