Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,97 Ft
Euró
383,95 Ft
Font
450,94 Ft
Bitcoin
68,886 $

Orbán Viktor új információkat közölt, akár 20 ezer koronavírus-beteget is képes ellátni az egészségügy

Orbán Viktor miniszterelnök péntek kora reggel a Kossuth Rádió vendége volt, ahol újabb információkat osztott meg az aktuális járványhelyzetről.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Orbán szerint a jelenlegi számok alátámasztják a harmadik hullám jelenlétét, amit Müller Cecília országos tisztifőorvos jelentett be csütörtökön. A miniszterelnök az elmúlt 24 óra adataival nyitott, és elárulta, hogy 3093 új fertőzöttet regisztráltak, miközben 4024-en vannak kórházban. Legutóbb 110 ember hunyt el a koronavírus miatt, akiknek átlagéletkora 75,6 év volt. Rossz hír, hogy a lélegeztetőgépen lévők száma is növekszik, már 352 beteget ápolnak ilyen módon az intézményekben.

A miniszterelnök hangsúlyozta, egy nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, és noha elkezdtek oltani és nyitást terveznének, közben beesett a harmadik hullám. Ebben az esetben az fog dönteni, hogy melyik görbe lesz gyorsabb. Ahogyan Orbán fogalmazott, az dönti el a sorsunkat. Soron kívül Magyar Péter kész lenne bevezetni az eurót Magyarországon

Ha a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, akkor újabb magyar állampolgárokat fogunk elveszíteni. A magyar egészségügyet kivételesen erősnek nevezte, hozzátéve, hogy a rendszer kiválóan vizsgázott, köszönhetően a remek ápolóknak, akiknek nagyon hálás Orbán, akárcsak a világszínvonalú orvosoknak.

Magyarország első embere szerint a kórházak is rendben vannak, és ha most hirtelen 20 000 koronavírus-betegeket kellene ellátnia a rendszernek, akkor az arra is képes lenne. Jelenleg legkevesebb 391 821 olyan emberről tudni, akik legalább egy oltást kaptak, és hamarosan 441 000-en lesznek az új oltásoknak köszönhetően.

Fontos bejelentés a Pfizer vakcinájával kapcsolatban

Sőt, kiderült, hogy egy hét-tíz nap alatt körülbelül 650 000 embert olthatnak be, amivel összesen már 1,2 millió beoltott lenne március elején. Ugyanez a szám április elejére több mint 2,5 millió embert jelenthet. Orbán mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát, éljenek a lehetőséggel, és ha lehetséges, fogadják el a kínált vakcinát. A miniszterelnök szintén kiemelte, hogy az EU-n belül Magyarország rendelkezik a legtöbb oltásra alkalmas oltóanyaggal. A kínai vakcinával összesen már öt ilyen készítmény lesz elérhető: Moderna, AstraZeneca, Pfizer, Szputnyik, Sinopharm.

A tervek szerint húsvétra mindenki megkaphatja az oltását, aki most regisztrál, emiatt is fontos a regisztráció, hogy minél hamarabb felgyorsuljon az immunizálás, és minél több ember váljon védetté. Ami pedig a kínai vakcinákat illeti, Orbán erről is érdeklődött Müllernél, aki egyelőre nem merne határozott álláspontot foglalni az időpontot illetően, amikor is az NNK zöld jelzést ad a beérkezett Sinopharm oltóanyagnak, de a miniszterelnök úgy látja, a szakemberek megfeszített tempóban dolgoznak a vakcinák felszabadításán, amiket ellenőrzések előznek meg, melyek a protokoll részei.

Szijjártó Péter nagy bejelentéssel kezdte a hetet: „Megvan a következő magyar űrhajós”

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nagy bejelentéssel kezdte a hetet, ugyanis elárulta, megvan a következő magyar űrhajós.