Félmilliárd forintba kerül a világ legdrágább tévéje

LG
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 16. - 17:23

Potom 1,7 millió amerikai dollárért cserébe vásárolható meg az LG vadonatúj televíziója, ami a legkorszerűbb technológiával lett ellátva.

A dél-koreai gyártó nemrégiben mutatta be korszakalkotó Direct View LED, vagyis DVLED technológiáját, melynek segítségével gyakorlatilag mozivá változtathatjuk nappalinkat vagy hálószobánkat.

Az LG legújabb DVLED televíziói 108 colos, illetve 325 colos kivitelben érhetőek el, mindegyikük 8K felbontású kijelzőkkel lett felszerelve. A technológia révén lényegében LED-ek, illetve microLED-ek kombinációjával hozzák létre a pixeleket, amelyek a panelen egy vékony LCD-rétegben helyezkednek el, így rendkívül éles és színhű képet tudnak általuk biztosítani.

Eddig csupán prototípusként tervezői asztalon hevertek a készülékek, mostantól kezdve azonban bárki megvásárolhatja a DVLED-es televíziókat, ám ehhez mélyen a zsebébe kell nyúlniuk a delikvenseknek.

Az Egyesült Államokban a 325 hüvelykes csúcsmodell kezdőárát 1,7 millió dollárban határozták meg, ami jócskán drágább, mint amilyen a vállalat eddigi legborsosabb áron elérhető tévéje, a 100 ezer dolláros LG OLED R monstrum volt.

Mivel önmagában a DVLED technológia még kiforratlan, és csupán a gazdagok engedhetik meg maguknak, ezért még jó pár évet várnunk kell arra, hogy az átlagemberek otthonaiban is megjelenjenek ezek a modern panelek.

Fotó: LG