Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

27 millió forintért vették meg a világ első USB-C porttal ellátott iPhone-ját

TÉMÁK:
#Apple #iPhone #Tech
YouTube/Kenny Pi
Style
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Egészen pontosan 86 001 dollárért cserébe kelt el az eBayen aukcióra bocsátott iPhone X, ami a világon elsőként lett felszerelve működőképes USB-C csatlakozóval.

A saját építésű iPhone X készüléket a mérnöki mesterképzésen tanulmányait folytató Ken Pillonel alkotta meg, hónapokon keresztül történő megfeszített munka és precíz modifikációk árán.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Az egyetemi hallgató prototípusa tökéletesre sikeredett, a vívmányáról pedig felvételeket készített, amit feltöltött YouTube-ra, egyúttal aukcióra bocsátotta, abban bízva, hogy a technológiai kuriózumokat gyűjtők lecsapnak rá.

Igaza is volt Ken Pillonelnek, hiszen a közel egy hónapon keresztül tartó árverés – amelyet 1 dollárról indított – végül 100 ezer dolláron állt meg, ám mivel az utolsó ajánlattevő kihátrált a tranzakció mögül, ezért a második szerencsés licitáló nyerte meg a versenyt, amit a különleges iPhone-ért folytattak.

A feltuningolt Apple okostelefon atyja felhívta a leendő tulajdonos figyelmét, hogy semmiféleképpen se frissítse az iOS operációs rendszert, mivel csak azzal a verzióval működik hiba nélkül a mobil, ami jelenleg is fel van rá telepítve, illetve közölte, ha meghibásodna a kütyü, akkor hozzá forduljon szerelésért, ne keressen fel más műhelyeket.