Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,786 $

2028-ban érkezhet a PS6 és az Xbox Series X2

A Microsoft állítja, PS6-ra is megjelenik a Call of Duty.

Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Metro értesülései szerint a Microsoft elhintette, hogy a következő konzolgenerációra még igen sokat kell várnunk, közlésük szerint ugyanis a PS6 és a következő generációs Xbox Series X2 2028-ban jelenik meg, állítva, hogy a PS6 konzolokra is érkezik majd a Call of Duty.

Tekintettel arra, hogy a jelenlegi konzolgeneráció kissé lassacskán indult, miután egy világjárvány közepén érkeztek, sokan elfelejthetik, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X lassan három éve került a boltok polcaira. Miután pedig a konzolok hét évvel elődjeik után debütáltak, reális a 2028-as megjelenés az új konzolok esetében. Soron kívül Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

A Microsoft ezt megerősítve állította, hogy a következő konzolgeneráció „várható kezdési időszaka” 2028-ra tehető. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Microsoft most épp az amerikai kormánnyal néz szembe az Activision-üzlet miatt, a jogi csatározás pedig annak kapcsán folyik, hogy engedélyezni kell-e az Activision Blizzard felvásárlását, vagy sem.

Mint ismert, a Microsoft tavaly hasonló állításokat tett, amikor a brit illetékesek előtt kellett bizonyítaniuk, hogy az akvizíció nem trösztellenes, Tom Henderson, az egyik legmegbízhatóbb iparági forrás pedig márciusban állította, hogy a Sony legkorábban 2028-ban dobhatja piacra a PS6-ot.

A Microsoft azonban a jogi csatározás közepette kizárólag azért hozta fel a témát, mert ígéretet tett arra, hogy az Activision felvásárlása esetén a következő 10 évben is kiadja a Call Of Duty-játékokat a Sony konzoljaira.

A Sony eközben továbbra is aggódik a CoD jövője miatt, most pedig a PS6-ra is hivatkozott, mondván, azért is kellene megakadályozni az üzletet, mert a konzollal kapcsolatos részleteket titokban kell tartani az Activision Blizzard előtt is. Ennek pedig egyszerű oka van: ha a Microsoft tulajdonába kerül az Activision Blizzard, úgy könnyedén bármilyen információ eljuthat onnan a Microsofthoz.