Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Sajtóhír: 2026-ig biztosan a Barcelona edzője marad Xavi Hernandez

Barcelona, 2021. november 8. Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetõedzõje (j) aláírja a szerzõdését Joan Laporta klubelnökkel a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro García
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Xavi 2021 novembere óta irányítja egykori klubját, Laportáék elégedettek vele.

Az elmúlt hetekben egyre többször esett szó Xavi szerződéshosszabbításáról, melyet a spanyol Marca információi szerint alá is írtak a felek, ami szerint 2026-ig továbbra is a spanyol tréner irányítja majd a Barcát – adta hírül az MTI.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Az edző korábban elárulta, hogy Laporta már felhozta a hosszabbítást, amely jövő nyárig volt érvényes, azonban Xavi szerint az eredmények voltak az elsődlegesek, az aláírásról csak ezt követően lehetett beszélni.

Habár a klub az elmúlt években komoly anyagi nehézségekkel küszködött, Xavi stabilizálta a helyzetet, és ugyan az európai kupaporondon még váratnak magukra az újabb sikerek, a bajnokságot jelenleg 9 ponttal vezeti a csapat, így 2019 után ismét reális esély mutatkozik a La Liga elsőségre.

Xavi vezényletével a Barcelona idén elhódította a Spanyol Szuperkupát, a Real Madridot felülmúlva. Néhány héttel ezelőtt pedig újabb El Clásicót nyertek, ezúttal a Spanyol Kupában. A következő vasárnap vár a Barcelonára, a hazai mérkőzés pedig sorsdöntő lehet a bajnokság szempontjából.

Xavi 1998 és 2015 között szerepelt játékosként a Barcelonában, mellyel 25 trófeát nyert, köztük négyszer a Bajnokok Ligáját és nyolcszor a spanyol bajnokságot. A spanyol válogatott tagjaként két EB-címet és egy világbajnoki trófeát ünnepelhetett.