Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,53 Ft
Euró
387,70 Ft
Font
450,23 Ft
Bitcoin
62,630 $

2023-ban érkezhetnek az első OLED kijelzős iPadek

A legújabb kiszivárgott információk alapján még legalább két évet kell várni arra, hogy az iPhone-okhoz hasonlóan a 10,9 hüvelykes iPadek is megkapják az OLED paneleket.

Illusztráció/Apple
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A MacRumors hírportál értesülései szerint az OLED kijelzős iPadek azután kerülhetnek piacra, hogy az Apple bemutatta a legújabb 14 és 16 colos MacBook Pro laptopokat, valamint az iPhone 13 és iPhone 14 mobiltelefonokat.

Korábbi pletykákból arra következtethettünk, hogy akár már 2022-ben esedékes lehet az új iPadek megjelenése, a kijelzők disztribúciójával foglalkozó DSCC jelentése szerint azonban egy évvel eltolódhat a bemutató. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

Ming Chi-Kuo elemző néhány hete arról írt, hogy az Apple a táblagépeknél jövő évtől kezdődően használhatja majd az OLED technológiát, az elméletét pedig a DigiTimes is megerősítette, iparági források azonban egyéves késésről számoltak be.

Kuo hozzátette, sokkal inkább egy iPad Air kaphatja meg elsőként az OLED panelt, mintsem egy alap iPad Pro, hiszen utóbbiaknál a cupertinói techóriás a mini-LED mellett teheti le a voksát a jövőben is.

Az OLED technológia rendkívül költséges, ezért van korlátozva az Apple termékeinél is a kisebb méretekkel rendelkező okoseszközökre, mint például a mobiltelefonokra és az okosórákra, ennek ellenére a nagyobb iPadeknél jelentős javulást érhetnének el vele fényerősség és kontraszt terén.

Hogy valójában mi is az igazság a megjelenéssel kapcsolatban, arra csak az elkövetkező években derülhet fény – addig ki vagyunk szolgáltatva az elemzők és a szivárogtatók időszakosan elhintett infómorzsáinak.

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.