Jövő héten bejelenthetik a vadonatúj 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopokat

Illusztráció/9to5mac
not image

Kulcsár Péter

2021. június 7. - 00:21

Egyre több bennfentes forrás hangoztatja, hogy alig egy héten belül a WWDC Apple-esemény keretein belül lehullhat a lepel a komoly ráncfelvarráson átesett MacBook Pro notebookokról.

A MacRumors értesülései szerint az Apple Fejlesztői Világkonferencia főként az új iOS, iPadOS, macOS, watchOS és tvOS operációs rendszerek újdonságairól fog szólni, ám a cupertinóiak rengeteg meglepetéssel készülhetnek, melyek közül a legtöbben a MacBook Pro laptopokra várnak.

Korábbi szivárogtatások alapján borítékolni lehet, hogy az új készülékek hemzsegni fognak a csatlakozóktól, legyen szó éppen HDMI portról, SD kártyaolvasóról vagy MagSafe töltőportról, valamint lekerülhet az eszközről a billentyűzet fölött elhelyezkedő TouchBar is, amit funkcióbillentyűk válthatnak.

Míg az áprilisban bejelentett iPad Pro táblagépek és 24 colos iMac személyi számítógépek még M1-es processzorral lettek felszerelve, addig a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro-k szinte biztos, hogy a továbbfejlesztett M1X vagy M2 névre keresztelt Apple-chipeket kaphatják meg.

Mark Gurman, a Bloomberg elemzője szerint az őszi rajtot a következő generációs iPhone-ok érkezése miatt előrébbre tolhatták a cupertinóiak, ezért a WWDC-n eshet először hivatalosan is szó a vadonatúj MacBook Pro-król, mellyel együtt kiderülhet, milyen teljesítményre lesz képes az M2-es lapkakészlet.

Jon Prosser iparági analitikus szintén meg van róla győződve, hogy a jövő héten esedékes Apple Fejlesztői Világkonferencián mutathatják be a régóta várt laptopokat, amivel megreformálhatják a hordozható számítógépek piacát.

Az Intel és az AMD retteghet, hiszen már az M1-es chippel ellátott 13 hüvelykes MacBook Air és MacBook Pro notebookok egyaránt túlszárnyalták teljesítményben és effektivitásban a legújabb Windowsos gépeket még úgy is, hogy a legtöbb szoftver az ARM alapú processzor miatt nem natívan, hanem emulálva futott.