Napokon belül érkezhetnek az új MacBook Pro modellek

MacRumors
not image

Kulcsár Péter

2021. május 27. - 01:45

Minden jel arra utal, hogy a 2021-es WWDC alkalmával hullhat le a régóta várt, saját Apple-chipekkel felszerelt MacBook Pro laptopokról a lepel.

John Prosser szivárogtató nemrég Twitter-bejegyzésében megerősítette a korábbi pletykákat, melyek szerint a valószínűleg idén nyáron esedékes Apple Fejlesztői Világkonferencia során jelenthetik be a 14 és 16 hüvelykes, M2-es processzorral ellátott MacBookok érkezését.

A MacRumors értesülései szerint komoly ráncfelvarráson eshet át a teljes modellsorozat, így 2016 után végre átszabhatják a mára már elavult dizájnt, és hasznos csatlakozókkal is bővíthetik a notebookokat.

Az Apple állítólag újfent bevezeti a MagSafe portot, miközben az összes Pro-készülék oldalsó panelére visszakerül a HDMI csatlakozó és az SD kártyaolvasó, valamint három Thunderbolt/USB-C portra is számíthatunk, mint ahogyan színárnyalatok szempontjából is komoly változás lehet.

A cupertinói techóriás állítólag hallgatott a rajongókra, és eltüntethette az ellentmondásos Touch Bart, így visszatérhet a hagyományos, sokak által kedvelt funkcióbillentyűs megoldás.

Korábban több forrás, köztük a Bloomberg is belengette, hogy a Macbook Pro laptopok 10 magos Apple-chippel lesznek felturbózva, miközben 16 és 32 magos grafikus vezérlő biztosíthatja a megfelelő megjelenítést, továbbá 64 GB RAM-ig terjedhet a kiválasztható modellváltozatok skálája.

Habár korábban csak ritkán mutattak be a WWDC konferencia során hardvereket, nem elképzelhetetlen, hogy ezúttal kivételt tehetnek, mivel az Apple-nél jól tudják, hogy bankot robbanthatnak a piacon, ezt a lehetőséget pedig a céget ismerve egészen biztosan nem hagyják ki.