120 Hz-es kijelzőt kaphatnak az iPhone 14 modellsorozat készülékei

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. július 11. - 01:13

Még be sem jelentették az iPhone 13 érkezését, máris felröppentek a következő évi mobiltelefonokkal kapcsolatos pletykák.

A The Elec dél-koreai szivárogtató portál szerint míg az iPhone 13 modellszéria esetében kizárólag a Pro készülékek kaphatják meg a 120 Hz-es LTPO OLED paneleket, addig az iPhone 14-nél már az összes okoseszköz, így az alapváltozat is magasabb képernyőfrissítési sebességre képes kijelzővel lesz felszerelve.

Mindeközben az LG-nél abban reménykednek, hogy teljesíteni tudják az Apple megrendeléseit, a panelgyártó ugyanis megfeszített tempóban dolgozik, a gyártást pedig a globális chiphiány is hátráltatja.

Az LG már megbeszéléseket folytat az Avaco nevű céggel, amely az OLED-panelek LTPO-ra való átszereléséhez szükséges komponenseket szolgáltatja, és csak arra várnak, hogy a cupertinói techóriás rábólintson az ügyletre.

Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor a 2022-es iPhone 14 modellek már nem a Samsung paneljeire fognak hagyatkozni, sokkal inkább az LG egységeire, így újabb fronton különíthetik el magukat a legfőbb konkurensüknek számító dél-koreai vállalattól.

Mindeközben Ming-Chi Kuo Apple-elemző szerint az iPhone 12 mobiltelefonoknál megszokott fix, fokális ultraszéles látószögű kamera helyett egy autofókusz érkezhet az új készülékekhez, amivel jelentősen feljavulhat a szenzorok teljesítménye, ezáltal sokkal szebb fényképeket és videókat lőhetünk.