Megkezdte a Samsung az új iPhone-okhoz tervezett 120 Hz-es képernyők gyártását

Illusztráció/MacRumors
not image

Kulcsár Péter

2021. május 30. - 18:42

Minden jel arra utal, hogy a dél-koreai gyártó kijelzőrészlegén megkezdődött a 120 Hz-es képernyőfrissítési sebességre alkalmas LTPO panelek előállítási folyamata.

A MacRumors hírportál értesülései szerint az iPad Pro táblagépeknél 2017-ben debütált ProMotion technológia a következő generációs iPhone-készülékek esetében is elérhető lesz, így 60 Hz helyett 120 Hz-es képernyőt kaphatnak az Apple okostelefonjai.

Ming-Chi Kuo elemző korábban már elárulta, bennfentes források alapján a Pro és a Pro Max modellek esetében várható a frissítés, míg az alapmodell és a Mini továbbra is marad a 60 Hz-es paneleknél.

A legutóbbi hírekből kifolyólag sejteni lehet, hogy az új OLED-képernyők gyártásai beindultak, a Samsung és az LG üzemeiben ugyanis már LTPO-panelek előállítására álltak át, ami azt jelenti, őszre elkészülhetnek az új mobilok debütálásához szükséges kijelzők.

Idén egy hónappal korábban láttak neki a panelek gyártásának, ami teljesen logikus, hiszen tavaly a koronavírus-járvány intenzív terjedését megakadályozandó ideiglenesen bezárták az üzemeket, ezért komoly csúszások léptek fel.

A Samsung Display állítólag május közepén indította el az LTPO OLED-panelek összeszerelését, míg az LG Display hó végén kezdte meg a szükséges alkotóelemek beszerzését és legyártását.

Bár az iPhone 13 esetében túlságosan nagy újításokra a 120 Hz-es kijelzőn kívül nem számíthatunk elődjéhez képest, a szűkebb notch és a feljavított kamerarendszer mégis arra ösztönözheti majd az Apple-rajongókat, hogy lecseréljék régebbi készülékeiket.