Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,82 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
455,45 Ft
Bitcoin
57,077 $

Koronavírus – 1 300 ember megfertőzésével vádolnak egy személyt Srí Lankán

Az eddig anonimitásba menekülő Prasad Dinesht azzal vádolták meg a helyi hatóságok, hogy az ország koronavírus-betegeinek felét ő fertőzte meg.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az eddig anonimitásba menekülő Prasad Dinesht azzal vádolták meg a helyi hatóságok, hogy az ország koronavírus-betegeinek felét ő fertőzte meg.

Srí Lankán mindez idáig 2 600 COVID-19 pácienst regisztráltak, minden jel arra utal, hogy közülük 1 300 embert egyetlen szuperterjesztő személy fertőzött meg. A szigetországban 2009-ben ért véget a véres polgárháború, miután Gotabaya Rajapaksa vezetésével brutális kampányt folytattak a szeparatisták ellen. Soron kívül Térképen a fővárosi patkányhelyzet

Rajapaksa 2019-es újraválasztásával a titkosszolgálaton belül egy egészségügyi részleget hoztak létre, ahol ügynökök, orvosok és ápolók, rendőrtisztek, valamint katonák dolgoznak együtt. A koronavírus-járvány idején azt tűzték ki fő céljuknak, hogy beazonosítsák az összes fertőzöttet, és kontaktusaikkal együtt minél hamarabb a katonaság által fenntartott karanténközpontokba küldjék őket.

https://liner.hu/ujabb-virusos-fertozes-utotte-fel-a-fejet-kinaban/

A 33 éves Dineshről még áprilisban derült ki, hogy hordozza a COVID-19 kórokozóját. A pozitív teszteredmény után tengerészek szállták meg a faluját, a vele kapcsolatba lépő személyeket azonnal elkülönítették. A procedúra a hatóságok szerint nem zajlott zökkenőmentesen, a sorozatos csetepaték végén pedig sokkoló hírek érkeztek: legalább 1 100 új fertőzöttet azonosítottak a településen.

Mindegyik beteget Dinesh-hez kötötték, akit csak 206-os páciensként neveztek el. A kormány illetékesei úgy gondolják, a férfi a felelős legalább három gócpont kialakulásáért, valamint 900 tengerész megfertőzéséért.

Dinesh azonban tagadja a vádakat – meg van győződve róla, hogy csupán gyógyszer- és drogfüggősége miatt kiáltották ki bűnbaknak:

„Nem tudom elfogadni, hogy annyi ember, köztük katonák megfertőzése az én lelkemen száradna.”

A férfi korábban riksavezetőként dolgozott, amióta elterjedt róla a hír, hogy ő lehet a szuperfertőző, sehol sem kapott állást.

https://liner.hu/koronavirus-kezd-pokoliva-valni-a-helyzet-az-egyesult-allamokban/

A hatóságok elmondták, április 5-én Dinesht rabláson kapták a vasútállomáson, ahol a rendőrök és mentők kiérkezése után magas lázat és lábsérüléseket állapítottak meg nála. A kórházba való felvétele után 31 napig karanténban maradt.

Miután kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, Srí Lanka haditengerészetét a falujába küldték, a helyiek azonban megpróbáltak elmenekülni a hatóságok elől.

„Felmásztak a fákra, át akartak ugrani a kerítéseken, bele akartak ugrani a folyóba, mindent megtettek, hogy elkerüljék a karantént.”

nyilatkozta Jayanath Colombage admirális.

A hajsza végeztével egyből 28 tisztnek lett pozitív a koronavírus-tesztje, ennek okán később pedig a főbázison több mint 4 ezer tengerészt különítettek el. Srí Lanka 15 különböző falujában 1 300 ember számára szintén két hétig tartó karantént rendeltek el.

https://liner.hu/meghato-ceremoniaval-emlekeztek-meg-koronavirus-halottaikrol-a-spanyolok-video/

Eljárást indít a Meta ellen az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság eljárást indít a Meta Ellen a hamis hírek megfelelő szűrésének elmulasztása miatt.