Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,31 Ft
Font
468,21 Ft
Bitcoin
65,817 $

Több száz kiló zsályának álcázott drog érkezett Magyarországra

A szállítmányt egy ír férfi hozta Tanzániából Európába, akinek magyar társa segített.

...svg content...Fotó: Lisztes zsálya (Salvia farinacea) az angyalföldi Gyöngyösi sétányon 2014. július 25-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Több mint hatezer kilogramm kábítószer – zsályának álcázott khat – szállításával gyanúsított ír férfit fogtak el külföldön és hoztak Magyarországra. A férfi és magyar társa 2015-2016-ban több országot átszelő drogbizniszt működtetett – írta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedd reggel a police.hu oldalon. 

Magyarországra szárított fűszernövényként érkezett Tanzániából a khat nevű drog, amelyet átcsomagolva, műszaki cikként küldött tovább az Egyesült Királyságba a két férfi. Az NNI a magyar gyanúsítottat még 2016-ban elfogta, az ő ügyében a büntetőeljárást le is folytatta és vádemelést javasolt ellene. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

A nyomozás kiderítette, hogy a szárított növénytörmeléket zsályának álcázva, légi úton hozatta be Tanzániából Magyarországra az ír férfi. Itt – egy cég nevében eljárva – a magyar üzletfél vámkezeltette és vette át. Később az árut átcsomagoltatva és átcímkéztetve mint műszaki cikket juttatta el az Egyesült Királyságba, hol közúton, hol repülővel. Több mint egy év alatt tizenkilencszer szállítottak így drogot – tudatta a KR NNI. 

A közlemény szerint több mint hatezer kilogramm khat került át Tanzániából az Egyesült Királyságba. Az utolsó két szállítmány, mintegy hétszáz kilogramm khat 2016 tavaszán érkezett Magyarországra, de a célországba már nem jutott el, mert a nyomozók a ferihegyi repülőtéren lefoglalták.

A rendőrség az ír elkövetővel kapcsolatban közölte, hogy a 76 éves férfit nemzetközi együttműködésnek köszönhetően sikerült azonosítani, de az elfogására éveket kellett várni. A nemzetközi elfogatóparancs alapján végül a férfit nemrégiben külföldön elfogták, és a múlt héten Magyarországra hozták, ahol az NNI munkatársai őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

(MTI)

Majkát sokkolták Azahriah szavai, a NER-ezést sem érti

Majka döbben áll Azahriah szavai előtt, aki igencsak éles kritikát fogalmazott meg vele szemben a Puzsér-pofont követően.