Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

További Hírek

Vasárnap még nagyban folytak a mentési munkálatok, ám a kormány közlése szerint 19 ember életét már nem tudták megmenteni a szerencsétlenség után.

A szállítmányt egy ír férfi hozta Tanzániából Európába, akinek magyar társa segített.

A helybeliek épp vizet gyűjtöttek a folyó partján, amikor a ragadozók hirtelen előbukkantak a vízből, majd magukkal rántották az áldozataikat.

A március 21-i katasztrófa után ennél jóval kevesebb halálos áldozatról számoltak be a helyi hatóságok.

Életének 61. évében elhunyt John Magufuli, Tanzánia elnöke, aki már hetek óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt és sokan azt feltételezték, hogy maga is koronavírus-fertőzött lett. A „bulldózer” becenévre hallgató elnök végül szívroham áldozata lett.

Egy afrikai ország vezetője már hosszú ideje nem jelent meg a nyilvánosság előtt, mivel koronavírus-fertőzés miatt a kenyai Nairobiban található egyik kórházba szállítottak.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-tanzania/whos-tedros-says-he-still-has-no-details-from-tanzania-on-its-covid-response-idUSKBN2AK0QK

Legalább 15 ember életét vesztette és 50 ember kórházba került egy eddig ismeretlen, ámde vészjósló betegség miatt Tanzániában, amelynek olyan súlyos tünetei is lehetnek, mint a vérhányás.

Újabb meghökkentő kijelentéssel sokkolta a világsajtót Tanzánia kormánya, amely most elmondta, nincs az országnak államilag kidolgozott oltási terve, és nem is fognak a jövőben egy ilyet megalkotni.

Annak ellenére, hogy globális viszonylatban már a 100 millióhoz közelít a koronavírus-fertőzöttek száma, Tanzániában továbbra is úgy gondolják, hogy ez az egész pandémia nem más, mint egy eltúlzott hisztéria.