Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

58 ember halálát okozták az áradások Tanzániában

Immáron két hete tombol ítéletidő az országban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Wolfgang Hasselmann
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP a tanzániai kormány hétfői közlése nyomán számolt be arról, hogy a kelet-afrikai országban folytatódnak a heves esőzések, ezzel együtt pedig az áradások is: az ítéletidő nyomán az elmúlt két hétben legkevesebb 58 ember vesztette életét.

A kormány szerint a tengerparti régiót sújtotta a legsúlyosabban, ahol 126 831 embert érintett a katasztrófa. Mobhare Matinyi kormányszóvivő vasárnap azt mondta, hogy az érintettek számára alapvető ellátmányt, köztük élelmiszert osztottak ki. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A természeti katasztrófa nyomán Tanzánia 14 gát építését tervezi, hogy a jövőben megelőzze az árvizeket. Az elmúlt hetekben egész Kelet-Afrikát heves esőzések sújtják, a szomszédos Kenyából jelentett áradások pedig eddig legkevesebb 13 ember halálát okozták.

Az infrastruktúrában is keletkezett kár, az árvízveszélyes területeken élőket pedig felszólították, hogy költözzenek el. Meteorológusok szerint az esőzések várhatóan e hónap vége felé érik el tetőpontjukat.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.