Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

Ezért távozott Zidane a Real Madrid kispadjáról

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Zinedine Zidane-nak több oka is volt a távozásra, az egyik legjelentősebb ezek közül az volt, hogy Florentino Pérez elnök, látva, hogy a csapat egyre ritkábban hódít el trófeákat, taktikai tanácsokat kezdett osztogatni, amelyeket a francia edző nem volt hajlandó elfogadni.

Zidane továbbra is élő legenda maradt a klubnál, akiben mindenki teljes mértékben megbízik. A színfalak mögött azonban egyre több kritika érte, ami végül meggyőzte Zidane-t, hogy csomagolja össze a bőröndjét és menjen el egy szezonra pihenni.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Az egyik tanács, amit Zinedine Zidane kapott, az volt, hogy Vinícius Júniornak többet kell játszania. A brazil szélsőt úgy látták a Santiago Bernabéuban, hogy minden megvan benne, hogy nagy sztár legyen, annak ellenére, hogy sem Zidane, sem a környezete nem volt türelmes vele. A francia edző számára Vinicius nagyon zöldfülű volt, ezért úgy látta, jobban járnak, hogyha lassan haladnak, a brazil játékost érő kritikákat is figyelembe véve. 

Az El Nacional szerint Zidane végül a saját sírját ásta meg azzal, hogy a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján jobbhátvédként játszatta Vinícius-t, amely egy pocsék döntés volt, ami Florentino Péreznek egyáltalán nem tetszett.A 90 perc alatt működésképtelen Real Madrid 2-0-ra kikapott, és kiesett a sorozatból.

Zidane távozásával és Carlo Ancelotti visszatérésével nem sokáig tartott, amíg Vinícius iránti szimpátia eljutott az olasz fülébe, aki szó szerint követte az utasításokat, a brazil pedig a szezon elején a bizalmat nagyszerű teljesítménnyel hálálta meg.

Úgy tűnik, az idő végül Florentino Pérezt igazolta, azonban meg kell várnunk a szezon végét, hogy reálisabb és átfogóbb képet kapjunk. Vinícius egyelőre más játékosnak tűnik, hiszen 11 meccsen már 7 gólt szerzett. Még soha nem szerzett ennyi gólt egy szezonban a Real Madridban, és az idény még csak most kezdődött.