Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Zidane kerülhet Allegri helyére a Juventusnál

Fotó: Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a csapatának a Villareal ellen játszott mérkőzésén a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának zárónapján a villarreali Ceramica stadionban 2019. szeptember 1-jén. A találkozó 2-2 arányú döntetlennel ért véget. MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Cardenas
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legalábbis ez lenne a Juventus terve, akik régóta szeretnék visszacsábítani az egykori játékosukat, ám a helyzet most minden eddiginél bonyolultabb.

Meglepő módon Zidane továbbra sem tért vissza az edzősködéshez, miután úgy döntött, ismét feláll a Real Madrid kispadjáról. Azóta az összes nagy klubbal szóba hozták, többek között a PSG-vel is.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Sőt, a Chelsea is nyitott arra, hogy a francia legendával folytassa tovább, de korábban a Manchester United is szívesen látta volna a kispadján. Legutóbb pedig a Juventusról írtak, ahol Allegri helye erősen kérdésessé vált, mivel a klub messze nem úgy teljesít a Seria A-ban, mint azt várták.

A TMW Sport szerint a Juventus edzőt keres a következő szezonra arra az esetre, ha Allegri valóban távozik Torinóból. Úgy tudni, a vezetőség választása Zidane-re esett, őt akarják a kispadon látni.

Zidane válogathat az ajánlatok közül

Egy olyan projekt élére állítanák Zidane-t, melynek részeként a csapat nemcsak a Seria A-ban, hanem a Bajnokok Ligájában is újra felérhet a csúcsra. Nem is oly rég a Juventus verhetetlen volt az olasz bajnokságban, míg az elmúlt években nem tudtak harcba szállni a trófeáért.

A Fichajes a cikkében azt írja, hogy Zidane-ra amiatt is esett a vezetőség választása, mert régóta ismeri a klubot, és eddig lenyűgöző teljesítményt nyújtott, többek között a Bajnokok Ligáját is megnyerte, összesen három alkalommal.

Zidane visszatérése nem lehet túl távoli, mivel a francia válogatott kispadjára pályázott, de Deschamps mégis hosszabbított. A Premier League-ben nemcsak a Chelsea igazolná le szívesen a franciát, állítólag a Tottenham szintén érdeklődik iránta.