Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Pillanatok alatt zeneszerzők lehetnek a felhasználók a TikTok újításának köszönhetően

Természetesen a mesterséges intelligencia is benne van a dologban.

Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Új korszak köszönhet be az egyik legnépszerűbb videós platform életében, a TikTok legújabb fejlesztése ugyanis olyan zenei szabadságot adhat a felhasználók kezébe, melyre eddig nem volt példa. Egyben a szerzői jogokkal kapcsolatos kérdésekre is megnyugtató válaszokat adhat a megoldás.

A TikToknál ugyanis arra készülnek, hogy a felhasználók saját zenei aláfestést készíthessenek videóikhoz az AI Song funkció bevezetésével, ami a mesterséges intelligencia segítségével másodpercek alatt egy teljes szerzeményt képes generálni, műfajok, énekhang, valamint különböző hangszerek variálásával. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A Bloom modell használatával a lehetőségek tárháza végtelen, ami ráadásul 46 nyelven lesz képes a dalszövegek előállítására. Az elképzelés vélhetően a TikTok tulajdonában lévő ByteDance Ripple alkalmazásból fejlődött tovább, az app érdekessége, hogy ének és dúdolás alapján képes komplett zenét készíteni.

A funkciót már tesztelik, így sem a név, sem pedig az érkezése nem biztos, ám a felhasználók egy kisebb csoportja már most is kipróbálhatja. Hasonló megoldást a YouTube is tesztel, a DreamTrack 30 másodperces zenei aláfestéseket készít, népszerű előadók stílusában – írja a HVG.