Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Újabb fájdalmas csapást mértek az ukránok az oroszokra

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának 2022. december 28-án közreadott, videófelvételről készített felvételén orosz katonák gyakorlatoznak egy meg nem nevezett fehéroroszországi helyszínen. Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök december végén bejelentette, hogy az orosz és fehérorosz hadsereg a következő évben Zapad-2023 (Nyugat 2023) és Scsit Szojuza-2023 (a Szövetség Pajzsa-2023) kódnéven közös hadgyakorlatot tart, amelyre a tervek szerint partnerországokból is meghívnak kontingenseket. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Ezúttal egy orosz ideiglenes bázisra mértek csapást az ukránok Zaporizzsja megyében.

Az ukrán erők csapást mértek egy orosz ideiglenes katonai bázisra Zaporizzsja megyében, aminek következtében mintegy 80 orosz katona meghalt vagy megsebesült – írta szerda esti jelentésében az ukrán vezérkar.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A támadást kedden hajtották végre az orosz ellenőrzés alá került Tokmak település környékén. A vezérkar arról is tájékoztatott, hogy az orosz ellenőrzés alatti Luhanszkban, a megyei kórház neurológiai osztályán a Wagner orosz zsoldoscsoport több mint száz tagját kezelik különböző sebesülésekkel.

A kijevi katonai vezetés közölte még, hogy szerdán az orosz csapatok főként a Donyeck megyei Liman, Bahmut és Avgyijivka települések irányában hajtottak végre támadó műveleteket.

(MTI)