Máté Csaba szerint még nem dőlt el a Ferencváros továbbjutása

Fotó: Ferencvárosi játékosok a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőfordulójának második, Ferencváros TC-Hamrun Spartans FC mérkőzése előtt a Groupama Arénában 2023. augusztus 17-én. MTI/Illyés Tibor
Sport
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Hiába az újabb kiütéses győzelem idegenben a Ferencváros neve mellett, Máté Csaba továbbra is komolyan veszi a párharcot.

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb ellenfél várt a Ferencvárosra idegenben a Konferencia Ligában. Ezúttal a Zalgiris Vilnius otthonában parádézott a legendás magyar csapat, amivel fontos lépést tettek meg az EKL-csoportkör felé.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Végül 4-0-ra nyert a Fradi, ami több mint meggyőző, és ezzel enyhe túlzással minden eldőlt. Ugyanakkor nem szabad félvállról venni az ellenfelet, hazai pálya ide vagy oda, mert bármi megeshet.

Egy esetleges kiállítás is közbeszólhat, így a Ferencváros akkor gondolkozik a legjobban, ha keményen készül a folytatásra. Máté Csaba vezetőedző is valami hasonlót vár, semmit nem akar a véletlenre bízni.

„A sportban nem szabad korán kimondani a végső sikert. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, de van még egy mérkőzés, amire tisztességesen fel kell készülni.” – idézte Máté Csabát a Ferencváros hivatalos oldala, a fradi.hu.

„Csak rajtunk múlik, hogy mi lesz ebből. Az első félidőben is voltak helyzeteink, ahogy az ellenfélnek is, de irányítottuk a meccset, a játékosokban van feszültség, amikor tudják, hogy többel is lehetne már vezetni. Talán ez érződhetett rajtuk. A második gól után valami felszabadult bennük. Jár a gratuláció ezért a teljesítményért.”