Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Adatbiztonsági szempontból kifogástalannak minősítette az EU a Xiaomi okostelefonjait

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2022. január 18. - 01:42

Alaptalannak bizonyultak a litván védelmi minisztérium korábbi vádjai, melyek alapján arra kérték az embereket, ne használják a kínai gyártó mobiltelefonjait.

A litván kiberbiztonsági központ tavaly szeptemberi jelentésében kínai gyártók 5G-s mobiljait tesztelték, a kutatók pedig megállapították, hogy az egyik Xiaomi telefon beépített cenzúraeszközökkel rendelkezett, ezért elrendelték az Európai Unió illetékes szerveinek vizsgálatát.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A Xiaomi Corporationt január 13-án arról értesítette a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI), hogy a közelmúltban lefolytatott vizsgálatuk szerint a Xiaomi okostelefonok sikeresen teljesítették a Németországban előírt információbiztonsági követelményeket – olvasható a gyártó hivatalos sajtóközleményében.

A BSI értékelése szerint nem volt megállapítható olyan működési probléma, amely további vizsgálatokat vagy intézkedéseket tett volna szükségessé. A hivatal az információbiztonsági kételyeket megfogalmazó eredeti jelentésben említett szűrőlistákra is kitért, megállapítva, hogy nem talált semmilyen bizonyítékot, amelyek bizonyos kifejezések szűrését alátámasztanák.

„A Xiaomi örömmel fogadta, hogy a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal vizsgálata is megerősítette: a vállalat elkötelezett az átlátható, felelős működés mellett, és kiemelten fontosnak tartja az ügyfelei személyes adatainak védelmét, illetve biztonságát. Bebizonyosodott, hogy mindenben eleget teszünk az uniós, valamint a nemzeti adatbiztonsági és kiberbiztonsági jogszabályoknak, csakúgy, mint az okoseszközökre vonatkozó összes EU-követelménynek. Örömmel működünk együtt minden felhasználóval, hatósággal és valamennyi érintettel, így a BSI-vel is, mert elkötelezettek vagyunk a termékeink és szolgáltatásaink folyamatos továbbfejlesztése és megújítása mellett” – nyilatkozta az eredményekre reagálva a Xiaomi szóvivője.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.