Ízeire szedték a Xiaomi 11T Pro csúcsmobilt – ez van a belsejében

YouTube/PBKreviews
not image

Kulcsár Péter

2021. október 17. - 13:02

A kínai gyártó zászlóshajója übereli az összes jelenleg kapható csúcsmobilt, amit a belső komponensek is tükröznek.

A Xiaomi 11T Pro akkor hozta lázba először a mobilszakértőket, amikor kiderült, hogy brutális specifikációin kívül támogatja a 120 W-os gyorstöltési funkciót, melynek révén szó szerint pillanatok alatt telepumpálhatjuk 0-ról 100 százalékra energiával az akkumulátort.

A PBKreviews YouTube-csatorna a héten egy átfogó szétszerelős videót tett közzé a platformon, amin darabjaira szedik a mérnöki csodaként elhíresült M11T Pro készüléket.

Az üvegből készült hátlap alatt apró csavarok találhatók, melyeket leszedve eljuthatunk a kamerákig és az alaplapig. A kameraszigetet fedő műanyag foglalatban kapott helyett az NFC modul, az antennák, valamint egy hatalmas grafitcsík, ami közvetlenül az aksira került.

A 11T Próban egy dupla akkumulátor-struktúra leledzik, amelyek különálló csatlakozókábelekkel kapcsolódnak egymáshoz és a telefon többi részéhez.

Az alaplapon grafén filmréteggel bevont hűtési rendszer látható, míg a Qualcomm Snapdargon 888 lapkakészlet alkatrészeit hővezető pasztával és rézszalaggal rögzítették a maximális védelem jegyében.

Az okostelefon legalsó részében még több grafénelem ékeskedik, amiket egy rézgőzkamra vesz körül, melynek segítségével biztonságosan lebonyolítható a korábban már említett 120 W-os töltés.