Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Xavi: a korrupciós botrány nem fogja “destabilizálni” a Barcát a Clasicón

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro García
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Xavi Hernández határozottan jelentette ki, a játékvezetői korrupciós botrány nem árnyékolja be a csapat teljesítményét a Clasicón.

Az ESPN jelentése szerint a Barca edzője kijelentette, a játékvezetői korrupciós botrány nem fogja befolyásolni a klubot, mely a vasárnapi Real Madrid elleni mérkőzésre készül. A Barca 12 pontot szerezhet a győzelemmel, ezzel pedig egészen a LaLiga élére kerülhet a tabellán.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Ezt megelőzően azonban a játékvezetői bizottság volt alelnökének kifizetett 7 millió euró volt a központi téma. Egy spanyol bíróság a héten közölte, hogy vizsgálatot indít a Barca elleni korrupciós vádak miatt, miután nyilvánosságra került, hogy fizettek Jose Maria Enriquez Negreira volt játékvezetőnek.

Xavi pedig jelezte, hogy támogatja Laportát az ügyben és nem hagyja, hogy mindez elterelje a csapat figyelmét arról, hogy 2019 óta először győzedelmeskedjenek a LaLigában. Szombati sajtótájékoztatóján az edző hangsúlyozta:

“Ez nem fog destabilizálni minket. Stabilabbak vagyunk, mint valaha… teljes mértékben arra összpontosítunk, hogy vasárnap nyerjünk… nem gondolunk semmi másra.”

Xavit azonban ismét elővették csapata közelmúltbeli teljesítménye miatt, miután a Copa del Rey elődöntőjének első mérkőzésén bár 1-0-ra legyőzték a Madridot, a számok alapján a Barca kevesebb mint 40 százalékos labdabirtoklást eszközölt azon a mérkőzésen.

Xavi rámutatott, bár ez az eredmény nem annyira komoly, mégis a Barca győzedelmeskedett, kiemelve, hogy egy olyan ellenfél ellen, mint amilyen a Madrid is, véleménye szerint kifejezetten “fantasztikus eredmény”. A Barca a Madrid elleni négy találkozójából hármat megnyert, mióta Xavi átvette az irányítást, csak a tavaly októberi, Bernabeuban rendezett bajnoki mérkőzést veszítette el.