Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Laporta: “a Barcelona soha nem vásárolt játékvezetőket”

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Korrupciós vádak miatt idézik be a Barcelona egykori elnökét, Joan Laporta jelenlegi klubvezető is megszólalt.

Az ügyészek korrupciós vád miatt idézik be a Josep Maria Bartomeu korábbi elnököt, a játékvezetői bizottság korábbi alelnöke felé történt kifizetések kapcsán. Eddig kizárólag Jose Maria Enriquez Negreira korábbi játékvezető állt a nyomozás középpontjában a Barcától 2016 és 2018 között kapott 1,4 millió eurós összeg miatt.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Most azonban a Bartomeut is vádlottként vizsgálják az ügyben, és jogi eljárás indulhat ellenük a Negreira cégének kifizetett pénz okán. A klub korábbi elnökei, Joan Gaspart és Sandro Rosell, valamint a jelenlegi elnök, Joan Laporta tanúként lesznek beidézve.

Laporta korábban azt mondta, hogy a kifizetések “a játékvezetőkkel és a bírókkal kapcsolatos technikai jelentésekért cserébe történtek. “A Barca soha nem vásárolt játékvezetőket” – mondta a klub elnöke.”Soha nem is állt szándékunkban, ezt tisztázni kell” – tette hozzá.

A Barca 2001 és 2018 között összesen mintegy 7 millió eurót fizetett Negreirának, mielőtt Bartomeu öt évvel ezelőtt leállította a kifizetéseket – ezen időszak alatt négy elnöke volt a klubnak.

Javier Tebas, a LaLiga vezetője szerint a klub nem számíthat büntetésre, mivel az ügy már az elévülési időn kívül lesz vizsgálva, melyet a 2016 és 2018 közötti kifizetések miatt indítottak – írja az ESPN.