Xavi a Barca edzője akar lenni, ma folytatják a tárgyalásokat

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. október 28. - 06:07

Azzal, hogy a Barcelona röviddel az újabb vereséget követően menesztette Koemant, szinte minden akadály elhárult Xavi kinevezése előtt.

Régóta lógott a levegőben Koeman menesztése, aki nem volt hajlandó magától felállni a kispadról. Szerette volna folytatni a projektet, és sokáig meg is kapta erre a támogatást, hiába a gyenge eredmények.

Gyakorlatilag csak idő kérdése volt, hogy mikor menesztik, és ez nemrég megtörtént, mint arról korábban beszámoltunk. A Rayo Vallecano elleni idegenbeli vereség volt az utolsó csepp a pohárban, és szinte azonnal kiadták az útját a tapasztalt szakembernek.

Laporta, az elnök gyors döntést hozott, addig a háttérben tárgyalásokat folytattak a potenciális utódokkal. Koemant még a korábbi elnök vitte a csapathoz, aki rengeteg kritikák kapott.

Nem lehet azt mondani, hogy Koeman nem kapta meg az esélyt, ahogyan azt sem, hogy egy bivalyerős keret állt volna a rendelkezésére. Nemcsak Messi távozása jelentette a problémát, hanem főként az, hogy a pénz szűke miatt nem tudták pótolni a hiányosságokat.

A mindig jól értesült Fabrizio Romano azt írja, hogy a Barcelona vezetősége már hetekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot Xavival, a katalánok nagy legendájával. A megbeszélések ma folytatódnak, de egyelőre nem várható bejelentés, mert a folyamat csak most indult be.

Xavinak érvényes szerződése van az Al-Saddal, és valószínűleg nem fognak akadályokat görgetni az átigazolás elé, mert a világsztár a Barca kispadján akar ülni, ahol minden támogatást megkaphat.

Az elnökség egyetért abban, hogy Xavi a lehető legjobb opció az elérhető edzők közül, hiába akarnák Kloppot, aki hosszabb távra kötelezte el magát a Liverpoolnál. Romano szerint Sergi Barjuan lehet az a személy, aki ideiglenesen átveheti a Barcelona csapatának irányítását, míg meg nem állapodnak Xavival és a klubjával a távozás részleteiről.