Jürgen Klopp lehet a Barcelona új Messije

Fotó: Twitter/Liverpool FC
not image

Hujber Dávid

2021. október 27. - 07:34

A katalánok nem tettek le arról, hogy megszerezzék a világ egyik legjobb edzőjét, aki évek óta Angliában dolgozik.

Klopp egyfajta megváltóként érkezett meg Liverppolba, ahol kiváló munkát végez, és neki köszönhetően a legendás klub több évtized után újra bajnok lett az angol első osztályban.

A Bajnokok Ligájában is felért a csúcsra a britekkel, így gyakorlatilag mindent megnyert, amit csak lehetett. Sokan szeretnék a soraikban tudni, többek között a Barcelona is, ahol jelenleg Koeman dolgozik, de a hollandnak nincs jövője a Camp Nou-ban, legutóbb pár szurkoló már meg is támadta az autóját.

Mint arról a Sport is ír, a Barcelonánál elég egyértelmű a kép, miszerint ez egy átmeneti szezon a részükről, és csak abban bízhatnak, hogy a fiatalok beérnek, akikkel később nagy dolgokat érhetnek el.

Nem kizárt, hogy Koeman végigcsinálhatja ezt a szezont, de 2022-ben már szinte biztosan más lesz a csapat első embere. Nincsenek könnyű helyzetben, mert erősen szűkösek a pénzügyi lehetőségeik, és minden poszton erősíteniük kellene.

Xavi szintén nagy esélyes lehet a kispadra, ugyanakkor a Sport szerint Klopp lenne a fő célpont, őt szeretnék leginkább a csapat élén látni. A németnek 2024-ig van szerződése a Liverpoollal, és nem valószínű, hogy idő előtt távozna.

Klopp tavaly sok kritikát kapott, és rengeteget cikkeztek a távozásáról, többek között arról, hogy a német válogatott élére állhat, de ez nem történt meg. Jól érzi magát Liverpoolban, és az idei szezonja sokkal jobb lehet.

A Barcelona azonban minden lehetőséget meg szeretne ragadni, mert tudják, hogy Klopp óriási fogás lenne, akivel hosszú évekre megoldanák az edzőkérdést, de Tuchel is a radaron van, ám a PSG korábbi szakembere hosszú távra írt alá Londonban.