Ez a három játékos Xavi legfontosabb célpontja

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
not image

Borbély Fanni

2021. november 25. - 13:31

Az edző nem kerülgette a forró kását, a távozásokról szóló pletykák közepette inkább ledobta a bombát.

Nyilvánvaló, hogy egy új edző érkezése komoly változásokat hoz a klubnak, hiszen a csapat mindenképpen átalakul valamilyen formában. Xavi pedig egy konkrét tervvel állt elő, és kitalálta, hogyan alakítaná át a csapatot a jövőben, ehhez azonban meg kellett néznie, hogy ki az, akire még szükség lehet a Barcánál, és kinek kell biztosan távoznia.

Az edző bár nem rendelkezik kiemelkedő eredményekkel, a LaLigát mégis sikerült megnyernie és egy olyan csapat van mögötte, akikben bőven van potenciál arra vonatkozóan, hogy valami egészen újat alkossanak együtt. Ahogy azt a fichajes.net is írja, a csapat játéka jelentősen feljavult, egyre több fiatal játékos mutatja meg, hogy mire is képes valójában, emellett azonban az is körvonalazódik, hogy kik lesznek a biztos távozók.

Íme Xavi három kiemelt játékosa:

Philippe Coutinho: a támadó középpályásnak nincs helye olyan játékosok mögött, mint Pedri, Gavi, Frenkie de Jong vagy Nico Gonzalez, és mivel Xavi mást vár el a csapattól, mint amit ő képes nyújtani, távozása szinte borítékolható.

Riqui Puig: a katalán középpályás szintén azok közé tartozik, akiknek nincs meg a kellő technikája ahhoz, hogy nélkülözhetetlenné váljon a Barcánál, és akár kölcsönben, akár véglegesen átigazol, távozása szintén garantált.

Luuk de Jong: a holland pontosan az a játékos, akire a Barcának szüksége van. Mármint akire szüksége lenne, ha képes lenne a csapatmunkára és a gólhelyzetek kihasználására, azonban mivel ő ennek tökéletes ellentéte, a Barca sem fog sokat gondolkodni azon, hogy elküldjék.