Elégedetlen Xavi a Barcelona nyári igazolásával

Fotó: EPA/Alejandro Garcia
not image

Nagy Noel

2021. november 24. - 10:14

A Benfica elleni kedd esti Bajnokok Ligája mérkőzés összeállításán látszott, hogy megvan az első kegyvesztettje Xavi érkezésének.

Némileg meglepetésként hatott, hogy Xavi három belső védővel állította fel a Barcelonát: Gerard Piqué, Clement Lenglet és Ronald Araújo kezdtek hátul, szemben a katalánoknál megszokott 4-3-3-s felállással.

Észrevehető, hogy ebben a sorban nem volt benne Eric Garcia, aki már Ronald Koeman alatt is többször kikerült a kezdőből. Eric Garcia amióta a Barcelonához került, nagyon gyenge teljesítményt nyújt és már több piros lapot is kapott az évben.

Nem véletlen, hogy Pep Guardiolánál sem tudta megszilárdítani a helyét a kezdőcsapatba, holott a spanyol sikeredző híres arról, hogy folyamatosan rotálja a csapatát és bő kerettel dolgozik. Ebbe a keretbe Garcia nem fért bele túl sokszor, mindössze 20 mérkőzése volt a Manchester Cityben.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Xavi pedig az El Nacional szerint egyértelmű üzenetet küldött a spanyol védőnek: vagy javít a teljesítményén, vagy készüljön fel arra, hogy tartósabb ideig fog padozni. Xavi is olyan edző, aki a játékosok formáját veszi figyelembe, Garcia meg egész évben pocsék formában van.

A Barcelonával egyébként megtörténhet az a – saját szempontjukból – szégyen, hogy kiesnek a Bajnokok Ligájából. Amennyiben a következő mérkőzésen nem tudnak nyerni a Bayern München ellen, a Benfica pedig legyőzi a Dinamo Kijevet, akkor a katalánok csak az Európa Ligában folytatják.