Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Xabi Alonso: Fáj, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen szakadt meg a sorozat

A Leverkusen vezetőedzője büszke csapatára, noha azt nem tagadja, hogy ennek ellenére is keserű szájízzel térnek haza.

...svg content...Fotó: Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetőedzője a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott FC Heidenheim-Bayer Leverkusen mérkőzésen Heidenheimban 2024. február 17-én. MTI/EPA/Eduard Martin
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Bayer Leverkusen lenyűgöző, 51 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata szerda este véget ért az Atalanta elleni 3-0-s vereséggel a dublini Aviva Stadionban, ám a német bajnok számára még így is van miért küzdeni az idei szezonban.

Xabi Alonso a mérkőzés után elismerte a veretlenségi sorozat jelentőségét, ugyanakkor csalódottságának adott hangot a végeredmény miatt, és amiatt, hogy így ért véget ez a sorozat. „Az Atalanta egyértelműen jobb volt nálunk, ezért megérdemelték a trófeát. Ez nem a mi napunk volt, egyszerűen rossz esténk volt, de fáj, hogy mindez egy ilyen fontos mérkőzésen történt”. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Ademola Lookman kulcsszerepet játszott a Leverkusen történelmi sorozatának befejezésében, ugyanis 61 év után egy mesterhármassal biztosította be az Atalanta első európai trófeáját. Annak ellenére, hogy a Leverkusen a szezon során már többször is hősiesen küzdött és fordított a mérkőzés végén, most nehezen találta a ritmust az olaszok ellen, akik a mérkőzés elejétől fogva irányították a játékot.

Minden sorozat megszakad egyszer

„Nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna. Az első gól után szinte kirobbantak az energiától, mi pedig nem tudtunk megoldást találni ennek ellensúlyozására. Nem tudtunk érvényesülni, és gólszerzési lehetőségeket sem tudtunk kialakítani”, mondta Alonso, aki hozzátette: „az nem normális, hogy az 52. mérkőzésünkön veszítünk először, teljesen egyértelmű, hogy különleges dolgot vittünk véghez, ám ennek ellenére is fáj, ami történt.”

Alonso azonban jelezte, hogy számukra még nincs vége a szezonnak, és mostantól már a hátvégén esedékes, másodosztályú Kaiserslautern elleni Német Kupa-döntőre összpontosítsanak.

„Egy olyan klub számára, mint a Leverkusen, nagyszerű, amit elértünk. A szezon utolsó hetében felemeltük a Bundesliga-trófeát, és bár az Európa Ligát nem tudtuk megnyerni, a német kupa még a miénk lehet, ami szintén nagyon fontos a számunkra”, nyilatkozta a spanyol szakember.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.