William Shatner is meghódíthatja a világűrt Jeff Bezos rakétájával

Facebook/William Shatner
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 27. - 18:31

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a közeljövőben a Star Trek legendás Kirk kapitányát játszó színész is kijuthat az univerzumba, hála a Blue Origin felajánlásának.

A TMZ magazin riportjából megtudhattuk, a 90 éves kanadai színész lehet a soron következő sztár, aki helyet kaphat a Jeff Bezos vezette vállalat második repülésén, mely során ismét űrturistákat szállíthatnak a New Shepard űrhajóval az univerzumba.

Nem Shatner lenne a legidősebb ember, aki valaha is kint járt a világűrben, az első repülés óta ugyanis a veterán pilótaoktató, Wally Funk büszkélkedhet a rekorddal, aki 92 évesen jutott ki a Kármán-vonalhoz.

A lap értesülései szerint egyébként egy dokumentumfilmet is terveznek forgatni a Star Trek sztárjáról, az viszont még kérdéses, kivel vagy kikkel kezdheti meg űrkalandját a sokak által kedvelt színész.

A Blue Originnek egyébként jól jönne némi hírnév, hiszen múlt héten a NASA megvádolta a vállalatot azzal, hogy szándékosan hátráltatják a Hold-missziót különféle perekkel pusztán azért, mert az űrügynökség pályázatát nem ők, hanem a rivális SpaceX nyerte.

Mindeközben Elon Musk egy sokkal nagyobb kaliberű tettet hajtott végre űrvállalatával, hiszen az Inspiration4-küldetés révén napokon keresztül Föld körüli pályán reptetett olyan űrturistákat, akik korábban egyetlen speciális kiképzésen sem vettek részt, ami megsüvegelendő teljesítményként értékelhető.