Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

WHO: 23 millió embert érinthet a török-szíriai földrengés

Fotó: Fiatal nő segít a törmelékek eltakarításában a dél-törökországi Gaziantep városban 2023. február 6-án. Hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a négyezret. Törökországban 4758 összedőlt épületből közel 8000 túlélőt mentettek ki. MTI/AP/Mustafa Karali
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Közülük mintegy 5 millió fő a legvédtelenebb, a halálos áldozatok száma pedig immár 5021-re tehető, bár a valós szám ennél is nagyobb lehet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden arra figyelmeztetett, hogy akár 23 millió embert is érinthet a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés, amelynek következtében épületek dőltek romba és több mint 4300-an haltak meg.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

Adelheid Marschang, a WHO vészhelyzeti programjának vezető tisztviselője kifejtette, hogy az eseményt áttekintő térképek azt mutatják, potenciálisan 23 millió ember van kitéve veszélynek, akik közül mintegy 5 millió fő a legvédtelenebb.

A hivatalos adatok alapján a halálos áldozatok száma immár 5021-re tehető, akik közül 3419 ember Törökországban, 1602 személy pedig Szíriában vesztette életét, ám előfordulhat, hogy a valós szám ennél is nagyobb – írta a The Daily Star.

A mentőalakulatok továbbra is fáradhatatlanul dolgoznak a helyszínen, abban bízva, hogy minél több bajbajutottat menthetnek meg, emellett az is kiderült, hogy egyes szakértők úgy vélik, akár két-három évig is tarthatnak az utórengések.