Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

WB Discovery: a Hogwarts Legacy sikere egy fontos dologra mutat rá

TÉMÁK:
#Jövő
Fotó: Portkey Games
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Hogwarts Legacy elsöprő sikerét a WB Discovery feje is kommentálta, s rámutatott, a játék sikere azt mutatja, hogy a Harry Potter-franchise-nak hatalmas vonzereje van.

Hosszú évek fejlesztése és a sokadik késés bejelentése után februárban megjelent a Hogwarts Legacy, s csupán két hétre volt szüksége ahhoz, hogy 12 millió példány fogyjon belőle, ezzel együtt pedig 850 millió dolláros bevételt hozzon a konyhára. Mindez azt jelzi, hogy a játék hatalmas siker, ezt pedig a WB Discovery pénzügyi igazgatója is pontosan így látja.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Gunnar Wiedenfels a Morgan Stanley 2023 Technology Media Telecom konferenciáján ugyanis úgy fogalmazott:

“Az a tény, hogy 12 évvel az utolsó film megjelenése után ilyen hatalmas sikert aratunk a Hogwarts Legacy elindításával, azt mutatja, hogy megannyi lehetőség van, és ezt még csak most kezdjük kiterjeszteni.”

Ez a kijelentés majdnem igaz, ugyanis a pénzügyi igazgató szemmel láthatóan megfeledkezett a Legendás állatok és megfigyelésük szériáról, noha szigorúan véve a fővonalbeli Harry Potter-sorozat valóban lezárult 12 évvel ezelőtt.

A Hogwarts Legacy hatalmas sikerére való tekintettel nem lenne meglepő, ha bejelentésre kerülne egy folytatás, főként azért, mert a fejlesztők elmondása szerint nem terveznek DLC-ket kiadni a játékhoz. Noha ez egyelőre csak találgatás, nem kizárt, hogy a játékból kimaradt kviddics felbukkanhat egy esetleges folytatásban.