Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

Hogwarts Legacy: két hét alatt 12 millió példány kelt el

TÉMÁK:
#eladások
Fotó: Portkey Games
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ezzel pedig a játék a Warner Bros. Games eddigi legnagyobb dobása lett, a JK Rowling írónő körüli viták ellenére is.

A GameSpot számolt be arról, hogy olyan elsöprő népszerűségnek örvend a nemrég debütált Hogwarts Legacy, hogy két hét leforgása alatt 12 millió példányt adtak el, mely 850 millió dolláros bevételt jelent a Warner Bros. Games számára: ezzel együtt pedig a vállalat legnagyobb dobása lett.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Az eladási adatok igen komolynak minősülnek, hiszen ha összehasonlítjuk például az Activision Call of Duty: Modern Warfare II-vel, mely az első 10 napban több mint 1 milliárd dolláros kiskereskedelmi forgalmat bonyolított, tökéletesen látszik, hogy mennyire népszerű a Hogwarts Legacy a játékosok körében.

A WB Games mindemellett azt is megerősítette, hogy a játék rekordot döntött a Twitch-en, és a megjelenéskor 1,28 millió egyidejű nézőszámot ért el: ez pedig egy mérföldkő, hiszen a Twitch történetében korábban még soha nem volt példa arra, hogy ennyien lettek volna kíváncsiak egy single-player játékra.

Ha ez a rengeteg rekord, vagy rekordközeli eredmény nem lenne elég, a vállalat arról is beszámolt, hogy a Hogwarts Legacy játékosai eddig együttesen 280 millió órát töltöttek a játékban.

Habár ezek az eredmények már most önmagukért beszélnek, ne feledjük, hogy ez még csak a kezdet, hiszen a játék áprilisban PS4-re és Xbox One-ra, majd júliusban Nintendo Switch-re is megjelenik.