Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Egy katonai felszereléseket szállító vonat és a sín is megrongálódott a Brjanszkban kigyulladt olajtároló mellett (fotó)

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. április 25. - 21:37

Az olajtároló mellett egy lőszerraktár is van, a baleset következtében pedig a közeli vasúti sín is megrongálódott, ahol épp egy Ukrajnába tartó, fegyvereket szállító vonat közlekedett.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, kigyulladt egy olajtároló az oroszországi Brjanszkban. Az első jelentések hajnalban egy ilyen létesítmény kigyulladásáról számoltak be, a rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális kirendeltségének közleményét idézve. Az Interfax később két tároló, a RIA Novosztyi pedig “egy tároló és egy másik objektum” égéséről számolt be.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Most pedig megjelent egy fotó, melyen látszik, hogy milyen hatással volt a baleset a környékre: az olajtárolótól nem messze húzódó vasútvonalon épp egy vonat közlekedett, mely Ukrajnába tartott, katonai felszereléseket és lőszereket szállítva.

A képen is látszik, hogy a vasúti sín jóformán kettészakadt, a szerelvény pedig kisiklott és az oldalára borult a sínek mellett:

A rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata korábban közölte, hogy a Transznyeft Brjanszk Druzsba bázis ég. A Transznyefty-Druzsba – a Transznyefty leányvállalata – 3,1 millió köbméteres tartályparkkal rendelkezik, emellett pedig 20 olaj- és 15 olajtermék-szivattyú állomást, 3500 kilométernyi olajvezetéket és 3900 kilométernyi olajtermék-vezetéket üzemeltet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.