Volt olyan nap, amikor több mint 500 hallgató segítette a mentőszolgálat munkáját

not image

A T-800-as

2021.január.28 - 03:48

A hallgatók továbbra is jelentős mértékben járulnak hozzá a védekezéshez, amivel adott esetben emberéleket menthetnek meg.

Közel 1 000 fiatal 64 különböző kórházban dolgozik, és dolgozott. Az ő kirendelésükről a kormányhivatalok intézkedtek, döntöttek arról, hogy a diákok hol, és milyen feladatot vállalhatnak az intézményekben.

Sok százan dolgoztak, és dolgoznak most is önkéntesen az orvosegyetemi klinikákon is. Csak az Országos Mentőszolgálat kötélekében összesen 17 757 műszakban teljesített szolgálatot mintegy 2 200 fiatal.

A hallgatók több egyetemből gyűltek össze, hogy közösen segítsék a védekezést. Vannak olyan diákok is, akik például sofőri feladatokban vettek részt, mivel alapvetően nem orvosira járnak, így nincs olyan képzettségük, mint azoknak, akik ezen a területen tanulnak.

Voltak olyan napok és hetek, amikor a mentőknél egyszerre több mint 500 hallgató dolgozott. Hétköznaponként átlagosan 200-250 hallgatót tudnak bevonni a védekezésbe, de hétvégén is 100 körüli hallgató áll csatasorba a mentőszolgálatnál.

Müller Cecília nagyon egyenes válasza: „Ezek az otthonok nem járnak el helyesen”

Emiatt a hallgatókat a tanulmányaikban és anyagilag is támogatják. Éppen ezért természetes, hogy a járulékmentes fizetés mellett kreditekben is részesülnek, továbbá az is, hogy számukra a vizsgaidőszakot két héttel meghosszabbították, vagy más módon kompenzálja őket az oktatási intézmény.