Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Volt diákjai változtatták meg egy hajléktalan tanár életét

Egykori diákja gyűjtött pénzt a hajléktalanná tanárnak, aki fizetésével a Mexikóban maradt családját támogatja.

...svg content...Fotó: Element5 Digital/Unsplash
Egészség/Életmód
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Steven Nava, a kaliforniai helyettesítő tanár, Jose Villarruel volt diákja 27 ezer dollárnyi támogatást gyűjtött össze egy GoFundMe kampány segítségével múlt héten, amikor megtudta, hogy egykori oktatója hajléktalanná vált és az autójában kényszerül élni.

Villarruel a CNN-nek elmondta, hogy egyáltalán nem számított rá, hogy az életét megváltoztató ajándékkal lepi meg egy volt diákja, és minden erejére szüksége volt, hogy ne érzékenyüljön el teljesen. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Mr. V – ahogy a diákjai hívják – március 11-én töltötte be a 77. életévét. A 21 éves Nava a férfi születésnapján adta át a hatalmas összegről a csekket és egykori diákjai meglepetésbulit szerveztek neki, hogy együtt ünnepelhessenek. 

Villarruel hosszú ideje küzd nehézségekkel, az elmúlt 8 évben autójában kényszerült élni, miközben a Los Angeles-i iskolakerület helyettesítő tanáraként dolgozott. A járványhelyzet kirobbanása azonban még jobban megnehezítette az életét, hiszen a vírus miatt távoktatásra átálló iskoláknak nem igazán van szüksége helyettesítő oktatókra.

A tanár elmondta, hogy azért hozta meg évekkel ezelőtt a döntést, hogy az autójában fog élni, mert jövedelmének nagy részét Mexikóban élő feleségének, gyermekeinek, családjának küldte haza.

Nava nemrég találkozott újra egykori tanárával egy parkolóban, amikor hajnalban munkába indult, és észrevette Villarruelt. A 21 éves férfi elmondta, hogy soha nem felejtette el a tanárt, hiszen mindig nagyon kedves volt a diákokkal, megkérdezte tőlük, milyen napjuk van, ettek-e már, és remek humorával mindig jó kedvvel teltek az órák, amiken ő helyettesített. 

Nava csak néhány nappal később vette rá magát, hogy visszamenjen a parkolóba és megszólítsa egykori tanárát, ekkor tudta meg, milyen körülmények között él a férfi. A volt diákja ragaszkodott hozzá, hogy Mr. V elfogadja a 300 dollárt, ami éppen akkor nála volt, ez pedig annyira meghatotta a tanárt, hogy egy könnycsepp csordul le az arcán. Nava ekkor határozta el, hogy segít neki megváltoztatni az életét. 

Egyszerűen csak értetlenül állsz, amikor megtudod, hogy valamelyik tanárod hajléktalanná vált. Ő segített a jövőnk megalapozásában, és miatta váltunk azzá, akik ma vagyunk, ezért segíteni akartam neki, hogy soha többé ne kelljen a mindennapjai miatt aggodalmaskodnia

– mondta el Nava. Hozzátette: az, hogy ennyien megjelentek a meglepetés születésnapi partin, azt jelenti, hogy óriási hatást gyakorolt a volt diákjaira Mr. V. 

A megyei seriff segítségével Mr. V egy hónapra motelszobába költözött, amíg egy hosszú távú lakhatási lehetőséget nem sikerül számára megszervezni. Villarruel számára teljesen megváltoztak a mindennapok, és most azt tervezi, meglátogatja a családját Mexikóban.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.