Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Zelenszkij: „Ukrajna zászlaja immár büszkén lobog Limannál”

Fotó: Az ukrán elnöki hivatal sajtóosztályának felvétele Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén Kijevben 2022. 2022. szeptember 30-án, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét. Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz. MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mindemellett arról fogadkozott, hogy az az ukrán katonák még több várost fognak felszabadítani a következő napokban, s addig nem állnak le, amíg mindent vissza nem szereznek.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij a nemzetéhez intézett esti beszédében megerősítette, hogy „Ukrajna zászlaja immár büszkén lobog Limannál”, bár elismerte, hogy a harcok egyelőre még nem értek véget.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Liman Donyeckben található, azon ukrán régiók egyikében, amelyeket az orosz államfő, Vlagyimir Putyin pénteken ünnepélyes keretek között annektált, ám szombaton Ukrajna arról tett jelentést, miszerint a térségben lévő több ezer orosz katonát bekerítették, erői pedig immár a városon belül vannak.

Az ukrán védelmi minisztérium azt írta a Twitteren, hogy „szinte az összes” limani orosz katonát elfogták vagy megölték, Moszkva azonban azt állította, hogy csapatai szándékosan vonultak ki a térségből, hogy elkerüljék a bekerítést.

Liman hónapokon át létfontosságú logisztikai központ volt az oroszoknak, így az elvesztése súlyos vereséget jelent Moszkva számára, míg Ukrajnának a legnagyobb harctéri győzelmet jelenti azóta, hogy a múlt hónapban ellentámadást indítottak az északkeleti Harkov régióban.

A Sky News beszámolójából kiderül, miszerint Zelenszkij reményét fejezte ki, miközben arról fogadkozott, hogy az ukrán katonák még több várost fognak felszabadítani a következő napokban, s addig nem állnak le, amíg mindent vissza nem szereznek.