Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,64 Ft
Euró
390,44 Ft
Font
463,47 Ft
Bitcoin
67,293 $

Vizsgálat folyik az ecuadori oltási botrány miatt

Ecuadori nyomozók az egészségügyi minisztériumban folytattak razziát szerdán, Juan Carlos Zevallos, korábbi egészségügyi miniszter botrányának ügyében.

...svg content...Fotó: Unsplash/National Cancer Institute
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Zevallos a múlt hónapban mondott le tisztségéről, miután kirobbant egy oltási botrány az országban: a miniszter közeli hozzátartózói, köztük Zevallos édesanyja is soron kívül kapták meg a koronavírus elleni oltást.

Az ügyészség a Twitteren közölte, hogy a jelenleg is folyamatban lévő nyomozás során információkat gyűjtenek a koronavírus elleni oltások ütemtervéről, valamint az oltási tervben prioritást élvezők listájáról. Soron kívül Galambos Lajos kórházba ment: hamar felismerték az emberek, szinte babusgatták

Zevallos lemondásakor elismerte, hogy 87 éves édesanyja, és több közeli hozzátartozója is be lett oltva a Pfizer/BioNTech által kifejlesztett vakcinával, ráadásul abból a 42 ezer adagból kaptak, melyet eredetileg az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok számára biztosítottak.

A France 24 úgy értesült, Zevallos utódja, Rodolfo Farfan múlt héten nyilvánosságra hozta, hogy a minisztérium megküldte az ügyészségnek az oltásban részesült személyek listáját, azonban a lista egyértelműen hiányos.

Azonban nem Ecuador egy egyetlen ország, mely oltási botrányba keveredett: Peruban és Argentínában is igen komoly feszültség alakult ki az oltási tervek miatt, ugyanis sokan soron kívül kapják meg a védőoltásokat.

Ecuador relatíve későn kezdte meg oltási kampányát, ugyanis csak januárban kezdték el bevezetni az oltási tervet, ennek okán eddig mindössze 119 ezer ember kapta meg a koronavírus elleni oltás első adagját.

A 17,4 millió fős országban eddig több mint 305 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 16 300 ember hunyt el a vírusban. Lenin Moreho elnök kormánya azt állítja, tárgyalásokat folytatott 20 millió adag oltóanyag megvásárlásáról, illetve 10 millió ember immunizálását tervezi.

Jelentős pénzt biztosít a kormány a kórházi klímák javítására

Jelentős pénzt biztosít a kormány annak érdekében, hogy a kórházi klímák rendben legyenek.

Így él Kovács László, az MSZP egykori elnöke az idősotthonban

Nemrég ünnepelte 85. születésnapját Kovács László egykori külügyminiszter, a szocialisták volt elnöke, akit egykori párttársa, Gurmai Zita személyesen köszöntött fel.