Vizsga közben ment neki a tanárnak egy 15 éves hajdúhadházi diák

Belföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Nem úgy alakult a vizsgáztatás, mint amire a tanárok számíthattak volna, miután rendőrséget kellett hívniuk a helyszínre az erőszakos diákjuk miatt.

Nem úgy alakult a vizsgáztatás, mint amire a tanárok számíthattak volna, miután rendőrséget kellett hívniuk a helyszínre az erőszakos diákjuk miatt.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

A közleményben foglaltak szerint egy 15 éves hajdúhadházi fiúról van szó, aki a helyi általános iskola magántanulójaként vizsgázhatott tavaly június 9-én a reggeli órákban. Egy osztályozó vizsgán kellett részt vennie.

A számonkérés ideje alatt a fiú használni kezdte a padra kitett mobiltelefonját, amit nem szabadott volna megtennie. A vizsgáztató tanár nem egy alkalommal figyelmeztette emiatt, de a diák nem tett eleget a kérésnek.

Miután a tanteremben egy másik pedagógus is helyet foglalt, ő is szólt a fiúnak, hogy tegye el a mobiltelefonját. Ekkor a vádlotthoz lépett, hogy elvegye tőle a készüléket, amire egy agresszív reakció volt a válasz.

A fiú először elrontotta a telefonját, majd felugrott, meglökte a tanárt és még rúgott is egyet a feje irányába. A sértett a kezével védte ki a rúgást, ami a felkarját érte. A vádlott nem állt le, és megrúgta a tanár oldalát, majd felborította a padot és az egyik széket maga elé dobta. Ezt követően értesítették a rendőrséget.

A hatályos jogszabályok alapján a közfeladatot ellátó személynek minősülő pedagógus a támadás következtében sérülést nem szenvedett. A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorú vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

Nem engedte, hogy megerőszakolják, ezért összevertek egy nőt a HÉV-en

A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.