Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,706 $

Rossz vízminőség miatt két strand is tiltólistára került az Adrián

Két helyen is tilos a fürdőzés, ugyanis veszélyesen rossz ott a vízminőség.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A beszámoló szerint a tengervíz minőségi ellenőrzését 114 különböző helyen végezték el június 3-10 között Montenegróban, amely által fény derült rá, hogy a strandok 79,8%-ánál kiváló a víz minősége, 13,2% esetében jó, a minták 5,3%-a kielégítő, 1,8%-a pedig rossz, nem megfelelő. A Morsko dobro Közvállalat tette közzé az eredményeket, eszerint a strandok többségén jó a víz minősége, ám két helyen is megtiltották a fürdőzést.

A Szabad Magyar Szó a Nova.rs portálra hivatkozva azt írja, a vizsgálat szerint nem megfelelő a víz minősége Igalo 01 és Igalo 02 strandokon, Herceg Novi községben. A strandokon vörös zászló jelzi, hogy tilos a fürdőzés. Herceg Noviban egyébként 22 helyről vettek mintát, 12 helyen kiváló, 4 helyen jó és elfogadható, két helyen pedig rossz minőségű volt a víz – részletezik. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Hozzáteszik azt is: a Kotori-öbölben, Tivat községben 10 helyszínből 6 kiváló, 4 jó minőségű volt. Kotorban 10 helyen kiváló, 4 helyen jó, 1 lokáción pedig elfogadható minőségű a tenger vize. Budvában minden helyen kiváló a víz minősége, Barban 11 helyen kiváló, 3 helyen jó, míg egy helyen elfogadható minőségű.

Ulcinjban minden mintavétel alapján kiváló minőségű az Adria. A nyár folyamán havonta két alkalommal, vagyis tizenöt naponként ellenőrzik a tenger vizének minőségét összesen több mint 100 különböző helyen. A vizsgálat során két baktérium jelenlétét is vizsgálják, mégpedig az Escherichia coli-t és az Enterococcus faecalist – teszik hozzá a cikkben.

Korábban azt is megírtuk, hogy utazási szakértők foglalták össze, mivel tudunk sok pénzt megspórolni a nyaralásra. Fontos, hogy kezdjük el időben, minél hamarabb megtervezni az utazást, mert így lesz időnk kivárni a legjobb ajánlatokat is. De arra is kitértünk, mi az a szuvenír, amit nem érdemes hazahozni a nyaralásról, ugyanis bajt okozhat. Emellett arról érkezett hír, hogy radikális döntést hozott a turistákkal szemben Barcelona, amelytől azt várják, hogy emiatt csökkenni fognak majd a lakásárak.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.