Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Radikális döntést hozott a turistákkal szemben Barcelona

Abban bíznak, hogy emiatt majd csökkenni fognak a lakásárak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Azzal talán nem mondunk újat, hogy Barcelona igazán népszerű a nyaralók körében, évről évre rengeteg turista utazik oda. Ám mint kiderült, a város vezetése radikális döntést hozott a turistákkal szemben: a polgármester közlése szerint 2028-ra teljesen betiltják a lakások rövid távú bérbeadását, ami a jelenlegi adatok szerint több mint 10 ezer lakást érint.

Ettől azt várják, hogy a helyiek kedvezőbb áron tudnak majd lakást bérelni vagy venni – írja az Origo a The Guardianre hivatkozva. A polgármester még azt is hozzátette, hogy az elmúlt 10 évben a lakások rövid távú kiadása miatt ugrott meg annyira a lakások ára, s úgy véli, ha nem lesz nagy anyagi visszaesés, 2029-re teljesen eltűnnek a turistalakások Barcelonából. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Mindezt az Airbnb még nem kommentálta – jegyzik meg a cikkben. Egyesek szerint ezzel csak azt fogják elérni, hogy jelentősen megugrik majd azoknak a száma, akik illegálisan adják ki a lakásukat turistáknak, míg mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a változtatás a helyi szállodáknak kedvez igazán.

Fontos hozzátenni: a városvezetés 2015 és 2023 között betiltotta új szállodák építését a legnépszerűbb városrészeken. A polgármester ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy lazíthatnak ezeken a szabályokon, valamint arra utalt, miszerint ellenőrizni fogják, kik adják ki továbbra is illegálisan a lakásukat.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy kitiltja az autósokat Mallorca egyik legszebb települése. A tilalom eredetileg csak a hétvégékre szólt, de immár a hét minden napjára kiterjesztették, a helyi lakosok pedig állítják, hogy már most érzik a jótékony változást. Ennek hatására Soller lakói is követelni kezdték, hogy a vezetés tegyen hasonló lépéseket a közlekedési problémák megoldására.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.