Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Utazási szakértők foglalták össze, mivel tudunk sok pénzt megspórolni a nyaralásra

Fontos, hogy kezdjük el időben, minél hamarabb megtervezni az utazást, mert így lesz időnk kivárni a legjobb ajánlatokat is.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Utazási szakértők osztották meg, mit tehetünk annak érdekében, hogy sok pénzt megspóroljunk a nyaralásra. Az egyik jó tanács, hogy kezdjük el időben, minél hamarabb megtervezni az utazást. Hová szeretnénk menni, meddig maradnánk, milyen programokon szeretnénk részt venni, és így tovább. Ha ez megvan, nézzünk szét alaposan, hol milyen ajánlatokat kínálnak, legyen szó akár a szállásról, az éttermi foglalásokról vagy a repülőjegyekről.

Utóbbit például érdemes minden nap lecsekkolni, hogy minél jobb áron kifoghassuk. De azzal is sokat lehet spórolni, ha csomagajánlatot kötünk, amely általában tartalmazza a szállást és az utazást is. Emellett tény, hogy nem csak a légitársaságok honlapján érdemes keresgélni, ugyanis sok olyan oldal létezik már, ahol összevethetjük a legjobb ajánlatokat társaságonként. Továbbá igyekezzünk meghatározni egy viszonylag fix összeget, amit minden hónapban lerakunk a nyaralásra.

Tegyük ezt addig, amíg meg nem lesz a teljes összeg: így kevésbé megterhelő kifizetni a költségeket, mint ha egyhavi fizetésből, egy összegben kellene ezt megtenni. De akár egy külön erre a célra létrehozott nyaralási alap is sokat segíthet a megtakarításban. Egyrészt amiatt, hogy így el tudjuk különíteni a megspórolt összeget a mindennapi kiadásoktól, de attól is visszatarthat, hogy a nyaralás előtt költsünk belőle más célra.

Illetve ahhoz, hogy a gyűjtés gördülékenyen menjen, automatikus utalást is beállíthatunk. Ezáltal a pénz a megadott időpontban átkerül a nyaralási alapként használt számlára, s nem kell azon gondolkodnunk, vajon az adott hónapban félretettük-e már azt a pénzt vagy sem. Egyes alkalmazások (mint amilyen a Plum is) pedig amiatt is hasznosak lehetnek, hogy kiszámolják, a megtakarítás mellett mennyit költhetünk, így nem esünk abba a csapdába, hogy túlköltekezünk.

Míg akinek hitelkártyája vagy hűségkártyája van, vásárlásaival pontokat is gyűjthetett, amiket akár repülőjegyekre és szállásra vonatkozó kedvezményekre is fel lehet használni. Érdemes hát utána járni, van-e ilyen felhasználható kedvezményünk, amivel akár még több pénzt spórolhatunk meg, hogy több jusson a szórakozásra és a kikapcsolódásra – írja az Origo a Mirror cikkére hivatkozva. De korábban arról is beszámoltunk, hogy beindult a szezon, ezek most a slágerországok a magyarok körében.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Élőben adja a tv a Real Madrid utolsó bajnoki meccsét

A Real Madrid bajnokként léphet pályára szombat este, amit élőben ad a televízió, majd jön a Dortmund elleni döntő a Bajnokok Ligájában.