Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, egyes források szerint legkésőbb a Békemenet napjára „bizonyosan eldől”, visszalépjen-e Szentkirályi Alexandra, emellett úgy tudni, Vitézy Dávid esetleges visszalépésének a hatását is mérik. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy az LMP főpolgármester-jelöltje ajánlatot tett Lázár Jánosnak: „vigye a Maxi-Dubajt Debrecenbe és hagyja a Közlekedési Múzeumot Budapesten, a költözésre belengetett 150 milliárdból pedig építse fel az új múzeumi épületet a fővárosban, az Északi Járműjavítóban, aminek a terveit megcsináltuk”.

Az ATV Egyenes Beszéd vendégeként a műsor első részében pedig Karácsony Gergelyt bírálta Vitézy, mondván, a jelenlegi főpolgármester a 2019-es programjából alig valósított meg valamit. Példaként azt említette meg, hogy útfelújításokra a főváros kevesebbet költ, mint kommunikációs tevékenységre, egyúttal azon a véleményen van, hogy soha ilyen keveset nem költöttek az utakra Budapesten, mint a Karácsony érában. Az viszont örömmel tölti el, hogy programjával sikerült mind Karácsony Gergelyt és Szentkirályi Alexandrát is inspirálnia.

Elmondása szerint Karácsony a közlekedési csomópontok akadálymentesítését, míg a Fidesz főpolgármester-jelöltje a BKK rendészet ötletét vette át tőle, majd arra utalt: amikor rálátása volt a kormányzati tárgyalásokra a főpolgármester nem lobbizott a fővárosi fejlesztésekért erőteljesen, például az egészségügyért sem – majd jött Lázár János és a vastag filcével mindent lehúzott. Itt megkérdezték tőle, szerinte ő megtalálná-e a hangot az építési és közlekedési miniszterrel, mire úgy felelt:

Azt a versenyt, ki van a legjobban Lázár Jánossal, biztosan nem ő nyerné meg, de azt gondolja, hogy az említett politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet. „Nem lesz örökké miniszter Lázár János” – fogalmazott Vitézy, aki szerint a miniszter „harcot indított” Budapest ellen, ezt pedig az is szimbolizálja, hogy a Közeledési Múzeumot nem a fővárosban akarja megvalósítani, ahol már meg van a helye, hanem Debrecenben, a pusztában, a BMW gyár mellett. Meglátása szerint Lázár ezzel csak azt akarja fitogtatni, hogy „ki az úr a háznál”.

Vitézy Dávid mindemellett határozottan cáfolta az esetleges visszalépéséről szóló híreket, továbbá kiemelte azt is: a Fideszből senkivel nem egyeztet és nincs semmilyen kapcsolatban a párt döntéshozóival. Korábban egyébként arról is írtunk, az LMP jelöltje reagált Karácsony Gergelynek a Magyar Péter elleni kirohanására, s egyebek mellett úgy fogalmazott, a főpolgármesternek nem a „DK-s lejáratási logikát” kellene alkalmaznia egyből, „amint valaki mer valami újat mondani Budapestről”.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.