Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Vitézy Dávid reagált Karácsony Gergelynek a Magyar Péter elleni kirohanására

Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint a jelenlegi főpolgármesternek nem a „DK-s lejáratási logikát” kellene alkalmaznia egyből, „amint valaki mer valami újat mondani Budapestről”.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt korábban megírtuk, Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester kiakadt Magyar Péterre, a Tisza Párt alelnökére, véleményét pedig egy Facebook-posztban fejtette ki. Elsőként azzal kezdte: „Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza”, s úgy látja, ideje volt már, hogy a Diákhitel Központ egykori vezetője mondjon valamit Budapestről.

„Ha már egyedüliként a fővárosban állított listát a pártja. Tartozott ezzel a budapestieknek” – fogalmazott. Ezt követően a főpolgármester arra utalt, „a haszontalan mondatoknak is van hasznuk: kiderül belőlük, hogy a Tisza fővárosi indulása nettó pártépítés, semmi köze Budapest valóságához, valós problémáihoz”. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Egyúttal „vaskos politikai hazugságnak” nevezte azt, hogy a Lánchíd felújítása hosszú évekbe és a tervezett összeg sokszorosába került. „Ilyet még a fékezhetetlen agyvelejű Budai Gyula sem mert állítani. A valóság ezzel szemben az, hogy a Lánchíd felújítása két év alatt, a tervezett költségkeretnél kevesebb pénzből készült el” – emelte ki Karácsony.

Végül még megjegyezte, „tiszta szerencse”, hogy ezeket a tévedéseket és félreértéseket is lesz alkalmuk megvitatni már most vasárnap, ugyanis a fővárosi listavezetők vitáján ő biztosan ott lesz. Ehhez nemrégiben Vitézy Dávid főpolgármester is hozzászólt a közösségi médiában, aki azt írta, „reagáltam Karácsony Gergelynek a Magyar Péter elleni kirohanására”.

„Látom, hogy zsigerből reagálsz, de nem kell mindenkit egyből betolakodónak tekinteni és egyből rátámadni, aki kritikát mer megfogalmazni a városvezetés teljesítményéről, vagy van érdemi fejlesztési terve vagy ötlete Budapestről. Szerintem például erről is szólhatna az általad gyakran hangoztatott Budapest köztársaság, hogy nem a DK-s lejáratási logikát alkalmazod egyből, amint valaki mer valami újat mondani Budapestről” – hangsúlyozta Vitézy a Facebookon.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.