Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Karácsony Gergely kiakadt Magyar Péterre: Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza

Állítása szerint „a haszontalan mondatoknak is van hasznuk: kiderül belőlük, hogy a Tisza fővárosi indulása nettó pártépítés, semmi köze Budapest valóságához, valós problémáihoz”.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester a hivatalos közösségi médiás posztjában kiemelte: „Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza”. Mint fogalmazott, ideje volt már, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-képviselője mondjon valamit Budapestről, „ha már egyedüliként a fővárosban állított listát a pártja. Tartozott ezzel a budapestieknek”.

Majd arra utalt, „a haszontalan mondatoknak is van hasznuk: kiderül belőlük, hogy a Tisza fővárosi indulása nettó pártépítés, semmi köze Budapest valóságához, valós problémáihoz”. A főpolgármester hangsúlyozta, az még hagyján, ha valaki nem ismeri a Lánchíd történetét – Széchenyiék valóban csodát tettek a megépítésével, de ehhez nem másfél évre, hanem egy évtizedre volt szükségük. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

„Az azonban már vaskos politikai hazugság, hogy a híd felújítása hosszú évekbe és a tervezett összeg sokszorosába került. Ilyet még a fékezhetetlen agyvelejű Budai Gyula sem mert állítani. A valóság ezzel szemben az, hogy a Lánchíd felújítása két év alatt, a tervezett költségkeretnél kevesebb pénzből készült el” – írta a Facebookon megjelent posztban Karácsony.

De arra is kitért: „És persze tök jó lenne egy gyaloghíd a Dunán, de aki csak egy kicsit is ismeri a klíma- és a lakhatási válságban szenvedő Budapest valódi problémáit, az tudja, hogy ez az ötlet nincs az első megoldandó ezer ügy között”. Mindemellett tiszta szerencsének tartja, hogy ezeket a tévedéseket és félreértéseket is lesz alkalmuk megvitatni már most vasárnap.

„A fővárosi listavezetők vitáján én biztosan ott leszek” – zárta Karácsony Gergely a bejegyzést. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy a főpolgármester több száz négyzetméteres zöldterület létrehozását ígéri: a rakpart zöldítését emelte ki programjából Karácsony egy budapesti sajtótájékoztatón.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a Diákhitel Központ egykori vezetője szerint egészen nevetséges, amit Karácsonyék műveltek egyes kerékpárutakkal. A Tisza Párt vezetője többek között Budapesten is jelentős változásokat vezetne be, érintvén a kerékpárutakat, de azt is leszögezte, hogy nem fog Karácsonyra szavazni a következő hétvégén a budapesti választások idején.