Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Maxi-Dubaj: Vitézy Dávid ajánlatot tett Lázár Jánosnak

A főpolgármester-jelölt szerint az, hogy megszűnjön a budapesti Közlekedési Múzeum, egy teljes tévútnak tartja, így egy ajánlattal szolgált az építési és közlekedési miniszter számára a Maxi-Dubaj kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Lázár János építési és közlekedési miniszter terve alapján a Közlekedési Múzeum Debrecenben folytatná tovább a működését Budapest helyett. Erről korábban Karácsony Gergely főpolgármester is elmondta a véleményét, kiemelve, hogy ő semmiképpen nem engedné, hogy a múzeum elkerüljön a fővárosból.

„Semmilyen szakmai, semmilyen észérv nem szól a Debrecenbe költöztetés mellett. Budapesten van jó helyen, és már csak a ráköltött sok-sok milliárd forint miatt is itt kell maradnia, itt kell befejeznie a kormánynak” – jelentette ki Karácsony. Nemrégiben pedig Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt is szót ejtett a témáról. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Ugyanis a hivatalos közösségi médiás oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: „Nekem van öt érvem is amellett, hogy miért butaság Debrecenbe költöztetni a Közlekedési Múzeum főkiállítóhelyét”. Egyebek mellett azért gondolja ezt, mert szerinte egy ilyen nemzetközi rangú intézmény elhelyezésére Budapest a legalkalmasabb.

Ott ugyanis „sokkal nagyobb a piac, amit egy ilyen intézmény ki tud szolgálni”, szemben Debrecennel, ahol egy külvárosi autópályacsomópont mellett, a szántóföldön kapna helyet. Egyúttal Vitézy logikátlannak és életképtelennek tartja a költöztetésre vonatkozó ötletet, mert azzal az intézmény az ország „közepe” helyett annak „szélére” kerülne, sokak számára megnehezítve annak meglátogatási lehetőségeit.

Illetve ha mégis megvalósulna mindez, sok száz ember munkája, az eddig ráköltött 7 milliárd „egy az egybe kárba menne”. Majd a főpolgármester-jelölt még hozzátette, „minden gyökere ennek az intézménynek Budapesten van”, s úgy látja, „a közlekedéstörténet legizgalmasabb sztorijai mind Budapesthez kötődnek ebben az országban”.

Végül pedig Vitézy Dávid azt is kiemelte: „Van egy ajánlatom Lázár Jánosnak: vigye a Maxi-Dubajt Debrecenbe és hagyja a Közlekedési Múzeumot Budapesten, a költözésre belengetett 150 milliárdból pedig építse fel az új múzeumi épületet a fővárosban, az Északi Járműjavítóban, aminek a terveit megcsináltuk!”.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.