Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Legkésőbb a Békemenet napjára „bizonyosan eldől”, visszalépjen-e Szentkirályi Alexandra

De a hírek szerint Vitézy Dávid esetleges visszalépésének a hatását is mérik.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A múlt csütörtöki Kormányinfón arról kérdezték Gulyás Gergelyt, hogy a főpolgármesterségért vívott küzdelemben a Fidesz visszalépteti-e Szentkirályi Alexandrát az LMP jelöltjének, Vitézy Dávidnak a javára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre úgy felelt, a kormányülésen nem szoktak tárgyalni önkormányzati választási ügyekről, de annak örülne, ha Budapestnek fideszes polgármestere lenne.

Majd arról faggatták, véleménye szerint a volt kormányszóvivő visszaléptetése reális opció-e: itt Gulyás Gergely nem cáfolta a dolgot, de lényegében megismételte az előző válaszát – írja az ATV. A Republikon friss mérése szerint ugyanis Szentkirályi 25%-kal állt Karácsony Gergely mögött – Budapest teljes lakosságának pártpreferenciáit tekintve a regnáló főpolgármesternek 34%-os támogatottságot mértek, míg Vitézy Dávid 21%-kal a harmadik helyen áll e szerint. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Azóta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója sem mondott határozott cáfolatot erre, ám az ATV egyik munkatársát a hétvégén úgy tájékoztatták, miszerint valóban vannak mérések, de mindkét opcióra, azaz Szentkirályi, de Vitézy esetleges visszalépésére is. Egy forrás például úgy fogalmazott:

A Békemenet napjára, június elsejére, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet is mond majd, bizonyosan eldől a kérdés – derül ki a cikkből, amelyben azt is megjegyzik, hogy elsőként Karácsony Gergely főpolgármester mondta azt, hogy tudomása szerint van olyan felvétel, ami azt bizonyítja, mérik, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen-e.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Szentkirályi úgy fogalmazott Karácsonyról: „feketeöves Gyurcsány-katonákkal vette körbe magát”, egyúttal „beállt a Gyurcsány-házaspár védőszárnyai alá”, s a budapestiek helyett a DK elnökéért dolgozott. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a CÖF szóvivője szerint minden idők legnagyobb békemenete készül.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.