Vinicius önbizalma a helyén van, odaszólt Zinedine Zidane-nak

Vinicius Junior, a Real Madrid (b) és Fabinho, a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkõzésen Liverpoolban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Peter Powell
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 15. - 09:51

A brazil játékos nem habozott támadni a francia edzőt a szezon eleji gólparádéja után.

Vinicius Junior a Celta Vigo elleni bemutatkozása után a Marcának adott interjút, és megragadta az alkalmat, hogy egy kicsit odaszúrjon korábbi edzőjének, a francia Zinedine Zidane-nak, biztosítva arról, hogy a frissen érkezett Carlo Ancelotti kellő önbizalmat adott neki ahhoz, hogy kihozza a legjobbat belőle, ami a szezon kezdete óta látható is: a dél-amerikai játékos a LaLiga első négy mérkőzésén négy gólt és egy asszisztot szerzett.

“A fejlődésem kulcsa az, hogy Ancelotti nagyon bízik bennem” – mondta a 21 éves brazil támadó, aki miután a Flamengótól három évvel ezelőtti, 45 millió euróért történt érkezése óta számos kritikát és fanyalgást elszenvedett, a szezon kezdetére jelentősen javult ezen a téren, amelyben Karim Benzemával együtt az Ancelotti által irányított csapat egyik fő támadófegyverévé vált, aki képes volt kihasználni a brazil játékos erényeit.

Miután a megítélés javulni látszik, a következő kihívás, amit Vinicius állít magának, hogy megtalálja a játékában a rendszerességet, hogy kiérdemelje a vitathatatlan kezdőjátékos pozíciót, ami ma már fixnek tűnik, tekintve a dél-amerikai játékos szintjét, aki olyan lépést tett előre, ami szükségesnek tűnt ahhoz, hogy úgy gondoljanak rá, mint egy profi játékosra, aki rövid távon a Real Madrid egyik vezetője lehet – írja a fichajes.net.