A Real Madrid új sztárja már megkapta az első fejmosást Carlo Ancelottitól

Fotó: Twitter/Real Madrid C. F.
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 11. - 02:08

Az olasz edző megdorgálta a franciát, amiért nem lő többet a kapura, amikor a szélre kerül.

Carlo Ancelotti máris megkapta Eduardo Camavinga első “szidását”. Az olasz edző tanítgatta a francia középpályást, és arra kérte, hogy sokkal többet lőjön kapura, amikor a kapu környékére kerül – adta hírül a DC.

Carlo Ancelotti egyik vesszőparipája a középpályásai számára, hogy lőjenek kapura. Az olasz edző azt szeretné, ha emberei nem gondolkodnának, és kihasználnák az ellenfél védelme által hagyott teret, hogy meglepjék őket. Camavinga ezt most csütörtökön egy kis “szidásból” tanulta meg az edzőtől.

A tréner arra kérte a Madrid új szerzeményét, hogy amikor elölre kerül, ha van egy lövése, ne habozzon, hanem hajtsa végre: ugyanezt kérte az elmúlt hetekben olyan játékosoktól, mint Casemiro, Modric, Valverde, Isco, vagy Kroos. Ha van egy rés, akkor tesztelni kell az ellenfél kapusát.

Ancelotti egyébként emlékeztette Camavingát a legutóbbi, Franciaország U23-as meccsére, amelyen egy távoli lövéssel szerzett gólt: “Ezt akarom én is látni tőled” – mondta neki a csütörtöki edzésen, ahogyan ezt a média az öltözőhöz közeli forrásokból megtudta.

Eduardo Camavinga mindössze 18 évesen és komoly tanulási szándékkal érkezik a Real Madridhoz. Carletto szeretne belőle egy mindenest, egy olyan játékost faragni, aki a nem túl távoli jövőben is képes teljesíteni, és megmenteni a távokat, azokat a feladatokat, amelyeket Modric évek óta ellát.

Carlo vágya, hogy Camavinga olyan játékos legyen, aki sok labdát szerez vissza, és védekezésben nagy segítségére van, de emellett szervezi a játékot, sorokat bont, és amint a legkisebb esélye adódik, keresi a lehetőségeket a gólra. Ez utóbbit követelte meg tőle ezen a csütörtökön.

A Real Madrid újdonsült játékosa sportszerűen fogadta a mester “szidását”, és megígérte, hogy legközelebb nem gondolja meg kétszer. Jövő vasárnap a Celta ellen kellene látszódnia Ancelotti első magánóráinak eredményének, aki úgy tűnik, Camavingát a saját képére és hasonlatosságára akarja formálni középpályássá.