Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Az amerikaiak, a kanadaiak és a britek is világháborútól tartanak

Kanadában a többség arra számít, hogy belátható időn belül kitör egy olyan háború, amely magában hordozza az atomkatasztrófa veszélyét.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Bebizonyosodott, hogy az EU lakossága a magyarokkal ért egyet, és egyértelműen a béke pártján van, ezt pedig a Századvég nagyszabású, 30 ezer fős közvélemény-kutatása is alátámasztotta. Más kutatások eredményei által viszont arra derült fény, hogy már nem csak Európában, de Amerikában is félnek a harmadik világháború kirobbanásától.

Kanadában a többség arra számít, hogy belátható időn belül kitör egy olyan háború, amely magában hordozza az atomkatasztrófa veszélyét – számolt be az Origo a felmérés eredményeire hivatkozva. Mint írják, az Abacus Data által végzett felmérés szerint a megkérdezettek 37%-a úgy látja, hogy a következő 5-10 évben „talán” kitör egy világháború. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

További 21% szerint „valószínűleg”, 9% szerint pedig „biztosan” bekövetkezik a világégés – emelik ki. A kanadaiak mindemellett azon a véleményen vannak, hogy országuk nincs erre megfelelően felkészülve, ám az amerikaiak szintén hasonló véleményen vannak. Többségük szerint az elkövetkező 5-10 évben valószínű a világháború kitörése.

Egyúttal az is megmutatkozott, hogy a legtöbben nem vállalnának önként katonai feladatokat még akkor sem, ha az Egyesült Államok „beszállna” a háborúba. De a felmérés szerint a britek többsége is azt gondolja, hogy világháború fenyeget: közel 60%-uk szerint „nagyon” vagy „eléggé” valószínű a világháború kirobbanása.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a sorkatonaság visszavezetése komoly hatással lenne a férfiak civil karrierjére: egy korábbi kutatás szerint annak idején a munkaadók egyértelműen beárazták, hogy valaki a szolgálat előtt állt vagy már leszerelt. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét.